Opět jeden z mnoha receptů ‘co dům dal’, takže sáhněte po tom, co najdete zrovna v lednici. Výborná bude i s mrkví či květákem
Ingredience na 4 porce
Svatý Mikuláš by koukal, jak se dá mlsat zdravě! Naučte se triky na vánoční cukroví, které potěší i vašeho nutričního poradce.
Jak na to
- Větší cibule
- 1 menší dýně hokkaidó případně lze část nahradit mrkví
- Řasa kombu či wakame
- Uzené tofu 1/2 balíčku nastrouhat najemno
- Rýžové nudle
- Pórek nakrájený na kostičky
- Olej
- Sůl
- Vývar
- Umeocet
- Šťáva že zázvoru (nastrouhaný zázvor vymačkat a použít pouze šťávu)
- Miso pasta
- Sojová Smetana
- Dýňová semínka
Cibuli nakrájíme nahrubo a dýni na větší kostky. Cibuli se solí orestujeme na oleji do sklovata a zalijeme horkým vývarem. Vložíme dýni a řasu a dusíme pod pokličkou do změknutí, tj asi 10 minut. Polévku rozmixujeme, stačí nahrubo, protože zelenina je dostatečně měkká a vláčná. Podle konzistence můžeme ještě naředit horkým vývarem.
Přivedeme opět k varu a vložíme nastrouhané tofu, rýžové nudle a pórek. Odstavíme z plotny a dle návodu necháme nudle v polévce dojít, většinou cca 8-10 minut. Je-li třeba a podle své chuti dochutíme umeoctem a šťávou ze zázvoru.
Na závěr již jen rozmícháme do polévky miso pastu a na talíři dozdobíme smetanou a dýňovými semínky.
Praktické radyVelice sytá polévka, která bez problémů zastoupí i hlavní jídlo. Navíc jde o kompletní talíř, takže může být vítanou variantou i na cesty do termosky.
PS: Přemýšlíte jak zlepšit postavu a své zdraví?
Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !
Komentáře
Misto tofu byla cizrna, misto nudlicek jsem pridala varit trosku kukuricne krupice (dela to naramnou omackovou konzistenci) a prikusovala se ryze s quinonou ;-)