- 200 g syrové dýně
- 220 g vařené cizrny
- 100 g ovesných vloček bez lepku
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 vrchovatá lžička hořčice
- 1 lžíce lněného semínka
- 3 lžíce vody
- citrónová kůra z bio citrónu
- muškátový oříšek
- pepř
- sůl
- 1 lžíce tamari
- 1 lžička sladké papriky
- čerstvá petrželka
- rozmarýn
Jak připravit pečené karbanátky z dýně
- V sekáčku nasekejte najemno dýni a vložte ji do mísy.
- Cizrnu nasekejte nahrubo a dejte do mísy.
- Nasekejte ovesné vločky a vložte je do mísy.
- Lněná semínka rozmixujte, smíchejte s vodou a nechte zgelovatět.
- Do mísy dejte petrželku, citrónovou kůru, muškátový oříšek, papriku, sůl, pepř, tamari, olej a připravené lněné “vejce”. Promíchejte a nechte asi 1 hodinu v lednici.
- Rukama namazanýma olejem vytvarujte burgery, vložte je na pánev nebo do jiné nádoby vhodné k pečení s několika snítkami rozmarýnu, pokapejte olejem a pečte v troubě na 190°C do zlatova. V polovině pečení burger otočte.

Naskoč do kurzu zdarma. Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví!
Chci začít

Praktické
- Pravděpodobně to půjde opékat i na pánvi jako karbanátky, ale nemám to osobně vyzkoušené.
- Množství ingrediencí je pro cca 10 kusů.
- Pro verzi bez sóji použijte pohankovou, hrachovou nebo cizrnovou tamari namísto sójové nebo použijte více soli.
Obměna
- Pokud vám nevadí lepek, můžete použít klasické ovesné vločky.
- Burgery si můžete dochutit dle vlastní chuti a fantazie.
Děti
- S menším množstvím soli vhodné pro děti od 2 let.
PS: Přemýšlíš, co uvařit pro lepší postavu?
Nepřemýšlej 😊 Pojď něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskoč do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !
Komentáře
Výýborne burgríky, robila som s pšenovo topinamburovou kašou https://www.jimejinak.cz/bramborova-kase-z-jahel-a-topinambur/ a namiesto vločiek som dala od oka psyllium :))
Zase něco užasného 👌