Domů > Zdravé recepty > Hlavní jídla > Karbanátky a nákypy

Dýňový burger

Uvařeno
bez lepku
bez sóji
bez mléka
bez vajec
sezóna podzim
sezóna zima

Podzim je čas dýní a tento recept je skvělým způsobem, jak ji v kuchyni využít. Připravte si chutné a zdravé burgery, které vás zahřejí a zasytí!

Ingredience
cca 10 ks
  • 200 g syrové dýně
  • 220 g vařené cizrny
  • 100 g ovesných vloček bez lepku
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 vrchovatá lžička hořčice
  • 1 lžíce lněného semínka
  • 3 lžíce vody
  • citrónová kůra z bio citrónu
  • muškátový oříšek
  • pepř
  • sůl
  • 1 lžíce tamari
  • 1 lžička sladké papriky
  • čerstvá petrželka
  • rozmarýn

Stránky Jíme Jinak jsem našla náhodou, když jsem hledala právě to, co nabízí. Vlastně jsem našla víc, ne jen co jíst,...

Jak připravit pečené karbanátky z dýně

  1. V sekáčku nasekejte najemno dýni a vložte ji do mísy.
  2. Cizrnu nasekejte nahrubo a dejte do mísy.
  3. Nasekejte ovesné vločky a vložte je do mísy.
  4. Lněná semínka rozmixujte, smíchejte s vodou a nechte zgelovatět.
  5. Do mísy dejte petrželku, citrónovou kůru, muškátový oříšek, papriku, sůl, pepř, tamari, olej a připravené lněné “vejce”. Promíchejte a nechte asi 1 hodinu v lednici.
  6. Rukama namazanýma olejem vytvarujte burgery, vložte je na pánev nebo do jiné nádoby vhodné k pečení s několika snítkami rozmarýnu, pokapejte olejem a pečte v troubě na 190°C do zlatova. V polovině pečení burger otočte.
3denní “Podzimní detox výzva”
Imunita + Jídelníček + Antistres
Tři nabité dny pro vitální podzim!

Rezervovat místo zdarma

Praktické

  • Pravděpodobně to půjde opékat i na pánvi jako karbanátky, ale nemám to osobně vyzkoušené.
  • Množství ingrediencí je pro cca 10 kusů.
  • Pro verzi bez sóji použijte pohankovou, hrachovou nebo cizrnovou tamari namísto sójové nebo použijte více soli.

Obměna

  • Pokud vám nevadí lepek, můžete použít klasické ovesné vločky.
  • Burgery si můžete dochutit dle vlastní chuti a fantazie.

Děti

  • S menším množstvím soli vhodné pro děti od 2 let.

PS: Zkoušíte recepty? Co se do toho pustit pořádně?

Co si 8 týdnů vařit podle připraveného zdravého jídelníčku? Začínáme podzimní detox. Spravíme si postavu, odstresujeme se a nabijeme energií. Budeme o vás 8 týdnů pečovat a podporovat vás na cestě k lepšímu zdraví.
Chci jídelníčky pro detox.

Ráda bych ukázala lidem, že veganská strava není jednotvárná, nudná a chudá, jak si bohužel mnoho lidí myslí. Jídlo pro mě má být zdravé a ne jednotvárné, skoro nemocniční. Mé recepty jsou určeny pro ty, kterým vaření z kvalitních ingrediencí, přináší radost, pro ty, co se nebojí experimentovat a chtějí poznat nové chutě, pro ty, pro ty co si rádi u sporáku hrají, pro ty co nepotřebují zasytit jen žaludek, pro ty co si najdou čas pro sebe i svojí rodinu a nebojí se do vaření investovat trochu času. Jste připraveni opustit vaší komfortní zónu?

88 lidí už poděkovalo za článek.

Komentáře

Vyborne burgery, jen jsem vymenila cizrnu za neloupanou cervenou cocku. :)

Skvělé Vierko 🙂

Ukázat další komentáře

Vyzkoušejte také

Fialový batát s černou čočkou a arašídovým dipem

Lahodná kombinace pečených batátů a černé čočky vylepšená arašídovým dipem. Vyzkoušejte a dejte vědět, jak vám chutnalo.

Zosui – mléčná polévka bez laktózy

Zosui je japonská rýžová polévka, která zahřeje a potěší svou jemnou chutí. Je ideální pro chladnější dny nebo chvíle, kdy chcete lehké, zdravé jídlo, kter...

Podzimní linguine s kaštany

Typický podzimní recept plný chutí, barev a kontrastů. Nám moc chutnal, doufám, že potěší i vás.

Čirok s dary podzimu

Podzim je moje oblíbená sezóna. Barevný, melancholický, plný báječného ovoce a zeleniny. Stačí je vzít a donést je do kuchyně. Můj syn mi přinesl pytel kaš...

Žluté rizoto

Cuketová sezóna je v plném proudu a na zahradě jako každé léto nesmí chybět ta krásně žlutá. Samozřejmě jí můžete nahradit jakoukoliv jinou cuketou.

Cizrnové Marry Me

Původ receptu, toho originálního Marry Me, není znám. Pravděpodobně se zrodil v USA a měl obrovský úspěch. Recept dělá čest svému jménu. Je tak dobrý, že k...