- 2,5 šálku dýně nakrájené na kostičky
- ¼ chilli papričky
- 1 cibule
- ¼ hrnku čerstvého nastrouhaného kokosu
- 1 čajová lžička celého kmínu
- ½ čajové lžičky hořčičných semínek
- ½ čajové lžičky kurkumy
- 1,5 lžíce kokosového oleje
- kari listy
- sůl
- citrónová šťáva podle chuti
Jak připravit indický dýňový Thoran
-
Na pánvi zahřejte kokosový olej a přidejte hořčičná semínka a kmín. Když začnou semínka praskat, přidejte cibuli, kari listy, nakrájenou dýni, kurkumu a trochu soli. Dobře promíchejte a zakryjte poklicí.
-
Duste a občas zamíchejte, dokud dýně nezměkne. Během vaření můžete podle potřeby lehce podlévat vodou.
-
Když je dýně asi v polovině vaření, přidejte kokos. Dobře promíchejte a vařte dalších 5 -7 minut.
-
Naservírujte a na talíři pokapejte citronovou šťávou.
Svatý Mikuláš by koukal, jak se dá mlsat zdravě! Naučte se triky na vánoční cukroví, které potěší i vašeho nutričního poradce.
Jak na to
Praktické
- Podáváme teplé, jako příloha je ideální rýže.
Obměna
- Pokud možno, použijte čerstvý strouhaný kokos, pokud ho nemáte, můžete použít i sušený.
- Přidejte více chilli papričky, pokud máte rádi pikantní.
Děti
- Vhodné pro děti od 2 let, ale ubereme sůl, olej a koření a vynecháme chilli papričku.
PS: Přemýšlíte jak zlepšit postavu a své zdraví?
Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !
Komentáře
Perfektní jídlo , díky za recept ❤️
Ahoj, díky za recept, dýňový Thoran chutnal. Jen mám pocit, že tam byla chuťově hodně silná (až moc) ta lžička kmínu. Kmín tam tam všechno ostatní dost přebíjel. Nemá tam být spíš římský kmín? Obecně k indickému receptu by mi sěděl líp (ale nechci machrovat, jsem abolutní začátečník). :-)