- 1 kg dýně
- 1 hrnek vody
- špetka soli
- 3 lžíce kukuřičného škrobu
- cca 4 lžíce sladu podle chuti (bezlepkáři sirup)
Postup
- Omyjeme dýni, odstraníme semínka a vnitřek dýně, nakrájíme na kostky.
- Dáme vařit s 1/2 hrnku vody, sladem a špetkou soli.
- Vaříme na mírném ohni pod pokličkou cca 15 minut do změknutí dýně.
- Odstavíme a rozmixujeme ponorným mixérem na hladký krém.
- Ve druhé půlce hrnku vody rozmícháme kukuřičný škrob a vlijeme do hrnce s rozmixovanou dýní.
- Přivedeme k varu, dvě minuty povaříme a nalijeme do mističek.
- Ozdobíme praženým dýňovým semínkem.
- V zimě podáváme teplé, v létě vychladlé.
Obměna
Místo škrobu můžeme použít vanilkový pudink nebo kuzu. Do pudinku můžeme přidat špetku skořice.
Svatý Mikuláš by koukal, jak se dá mlsat zdravě! Naučte se triky na vánoční cukroví, které potěší i vašeho nutričního poradce.
Jak na to
Praktické
Skladujte v chladu a během dvou dní zkonzumujte.
Pokud by vám pudink přišel po uvaření málo sladký, přelijte ho při podávání sladem či sirupem dle vlastního výběru.
Děti
Dětem do 1 roku vaříme bez sladu a soli. Dezert je vhodný pro děti cca od 1,5 roku. Pokud je dítě mladší a již běžně konzumuje pudinky, mléka apod., pak není co řešit a může dostat i tento.
PS: Přemýšlíte jak zlepšit postavu a své zdraví?
Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !
Komentáře
Dobrý den. Chtěla bych se zeptat, jak je to s upravenou zeleninou. Paní Strnadelova mi říkala že se nesmí ohřívat a sníst ji zrovna po uvaření. A tady píšete že může být i dva dny v lednici?
Rychlá, lehká svačinka. Jednomu chutnalo, druhému moc ne, ale zbaštili to oba. Možná s tím vanilkovým pudinkem to bude chutnější, já dělala z kuzu.