- 2 lžíce oleje
- 1/2 dýně hokkaido
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 2 lžíce rajčatového protlaku
- 2 lžíce sójové omáčky
- tymián
- 1 lžička sladké červené papriky
- 1 lžička dijonské hořčice
Jak připravit dýňový tataráček
- Dýni hokkaido umyjeme, rozpůlíme, vydlabeme semínka a dužinu (vše použijeme do vývaru) a nakrájíme na kostičky.
- Šalotku a česnek nakrájíme na kostičky a osmažíme na oleji s větší špetkou soli.
- Přidáme dýní, tymián, protlak a sójovou omáčku. Osmahneme a podlijte vodou.
- Dusíme do změknutí dýně, až se odpaří část tekutiny a dýně se rozvaří.
- Dýni rozmačkáme nebo rozmixujeme.
- Přidáme hořčici a sladkou papriku.
Svatý Mikuláš by koukal, jak se dá mlsat zdravě! Naučte se triky na vánoční cukroví, které potěší i vašeho nutričního poradce.
Jak na to
Praktické
- Tataráček můžete namazat na kváskový chléb, topinky, placky nebo tortilly. Ale dá se jíst i jen tak třeba s hranolkami zeleniny, krekry nebo nachos.
Obměna
- Místo hokkaido dýně můžete použít i dýni máslovou.
- Místo rajského protlaku můžete použít čerstvá rajčata, který udusíte spolu s dýní.
PS: Přemýšlíte jak zlepšit postavu a své zdraví?
Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !
Komentáře
Veeeelká dobrota🤪. S žitným kvákovým chlebíkem a pečenou řepou, celerem a tofu.
Super, tahle kombinace by mě asi nikdy nenapadla.. je to výborný. Budu dělat častěji 🥰. Děkuji za boží recept