Domů > Magazín > Jídlo pod lupou

Eva na ČR 2: O rostlinném mléku (podcast)

Dnes jsme s Jíme Jinak zavítali na Český rozhlas Dvojku. Víte kolik litrů vody je potřeba pro výrobu 1 litru mléka? A jak si vyrobit domácí rostlinné mléko? Eva se s vámi v tomto rozhovoru podělí o spoustu praktických rad.

Pusťte si podcast kliknutím na přehrávač.

Jak se vám líbil rozhovor? Napište nám to do komentářů.

Cukroví bez cukru?
Svatý Mikuláš by koukal, jak se dá mlsat zdravě! Naučte se triky na vánoční cukroví, které potěší i vašeho nutričního poradce.
Jak na to

PS: Přemýšlíte jak zlepšit postavu a své zdraví?

Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !

Se změnou jídelníčku jsem se zbavila mnoha zdravotních potíží, se kterými si medicína nevěděla rady 30 let. Jídlo, vaření, psaní a šíření zdravého životního stylu se stalo mojí vášní. Je mi čím dál lépe a konečně mám své zdraví ve svých rukách. Celý příběh

82 lidí už poděkovalo za článek.

Komentáře

Evi, při Tvém rozhovoru o rostlinném mléku i máslu mě napadly 2 otázky – tak jestli mohu?
Běžně dělám mléka mandlová, ovesná, sezamová i maková, ale kolikrát jsem si říkala, zda by šlo makové mléko i z máku mletého? Které je někdy ještě dokonce nějak tepelně ošetřeno? A 2. otázka, zatím jsem si netroufla na mléko z rýže, protože mi přijde natolik tvrdá, že nedůvěřuji tomu, že to, byť po namočení, dopadne dobře… Jaká je prosím Tvoje zkušenost? I rýžové, jáhlové atd v klidu funguje stylem – na noc namočit / ráno rozmixovat?
Děkuji a srdečně zdravím Tebe i všechny ostatní 🍀🌞

Milá Evi, ráda jsem tě zase po delší době slyšela! 🤗A takto naservírovaný rozhovor, tak to je paráda. 👍Stále se člověk má co učit. Já jsem s vámi několikrát denně, když vařím vše dle vašich receptů, nebýt vás, tak si ani neuvařím.😉 Přeji vám všem v JJ pěkné jaro. Ála

Ukázat další komentáře

Vyzkoušejte také

31
14

Dovolená v Chorvatsku zdravě – restaurace, kde nakupovat a co si vzít

Jak zvládnout dovolenou, když jím jinak? Co si nabalit, nachystat, co rychlého vařit, kde nakupovat, co jíst, kde jíst a jak si opravdu odpočinout i přesto...
8
5

Češi propadli domácím limonádám

Okurková, levandulová, jahodová… Nabízí je už skoro každá restaurace a hospoda. “Domácím” limonádám jsme zcela propadli. Představujete si...
42
3

Jak vybrat tu nejlepší dýni Hokkaido

Sladká hokkaido dýně je výbornou podzimní zeleninou, je léčivá a v kuchyni se s ní dá čarovat. Ale jen když víte, jak ji správně vybrat. Jinak si domů může...
22
5

4 rizika konzumace smažených hranolek a jak je zdravě nahradit

Pokud si ještě stále dáváte na jídlo hranolky, je na čase si přečíst, co vše mohou hranolky ve vašem těle napáchat za škody.
63
9

Jahody: 10 faktů, které vás o tomto ovoci překvapí

Napadlo by vás někdy, že toto první letní ovoce patří do rodiny růží? A víte, kolik semínek obsahuje jedna jahoda? Těchto 10 zajímavých faktů o jahodách js...
21

Smetanová ruská zmrzlina? Tipněte si, kolik je v ní cukru!

My Češi máme dle statistik ruskou zmrzlinu moc rádi. “Je krémová a smetanová,” popisujeme ji. Naše ruská zmrzlina od Mrazíka je dokonce 5. nejo...