- 150 g ovesného kuskusu
- 300 g vody
- 2 polévkové lžíce tamari
- 1 vrchovatá lžička arašídového másla
- 1 lžíce rýžového octa
- 1 vrchovatá lžička rýžového sirupu
- 1 vrchovatá lžička gochujang
- 3 polévkové lžíce vody
- olej
- pažitka
- sezamová semínka
Jak připravit pikantní kuličky z kuskusu
- Kuskus nasypte do kastrůlku a přidejte vodu. Přiveďte k varu a za stálého míchání vařte 5 minut.
- Nechte vychladnout.
- Smíchejte tamari, ocet, gochujang, arašídové máslo, rýžový sirup a vodu a dobře promíchejte, abyste vytvořili hladkou krémovou omáčku.
- Ze studeného kuskusového těsta vytvořte kuličky.
- Do pánve nalijte trochu oleje a zahřejte. Kuličky dobře osmahněte, aby se vytvořila kůrčička.
- Zvyšte teplotu, nalijte na kuličky omáčku a vařte na vysokém ohni, dokud se nevstřebá, což nastane téměř okamžitě. Posypte sezamovými semínky, promíchejte na pánvi a servírujte.
- Podávejte posypané pažitkou.
Svatý Mikuláš by koukal, jak se dá mlsat zdravě! Naučte se triky na vánoční cukroví, které potěší i vašeho nutričního poradce.
Jak na to
Praktické
- Velmi rychlý recept, výborný jak teplý, tak studený.
- Gochujang je korejská fermentovaná chilli pasta, kterou seženete na e-shopech nebo v prodejnách s asijskými potravinami.
- Pro verzi bez sóji použijte hrachovou nebo pohankovou tamari namísto sójové.
- Pro bezlepkovou dietu použijte bezlepkový kuskus.
- Arašídové máslo vybírejte kvalitní, bio a čtěte složení. Nebo si připravte domácí.
Obměna
- Můžete použít jakýkoliv kuskus.
Děti
- Pikantní jídlo nevhodné pro děti.
PS: Přemýšlíte jak zlepšit postavu a své zdraví?
Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !
Komentáře
Vynikající! Kuskus jsem musela trochu pomixovat – byl sušší, pak už šly kuličky tvarovat a s omáčkou chutnají skvěle😋
Krásně to vypadá a jistě to bude chuťová bomba. Velice brzy vyzkouším. Jen moc nevím jak to nakombinovat do kompletního talíře. Nemáte nějaký nápad?