- červená řepa
- 1 polévková lžíce koření Panch Phoron
- olej
- kajenský pepř
- česnek
- umeocet
- sůl
- těstoviny farfalle
- strouhaný kokos
- kešu oříšky
- čerstvá petrželka
Jak připravit farfalle s pikantní omáčkou z červené řepy
- V pánvi rozpalte olej a přidejte Panch Phoron. Osmahněte pro aktivaci koření. Přidejte nasekaný česnek i s listy. Znovu osmahněte.
- Nyní přidejte do pánve nakrájenou červenou řepu. Podlijte trochou umeocta a vodou. Snižte plyn, přikryjte pokličkou a vařte, dokud řepa nezměkne.
- Vezměte několik lžic řepy i s tekutinou, ve které se vařila a rozmixujte na hladký krém. V případě potřeby přidejte vodu. Tuto rozmixovanou hmotu vložte zpět do pánve s řepou, dochuťte solí a dobře promíchejte.
- Na suché pánvi opečte nejprve kokos a poté kešu. Dejte stranou.
- Těstoviny uvařte, sceďte, dejte na talíř a přelijte připravenou řepovou omáčkou. Posypejte petrželkou, kokosem a opečenými kešu oříšky.
Svatý Mikuláš by koukal, jak se dá mlsat zdravě! Naučte se triky na vánoční cukroví, které potěší i vašeho nutričního poradce.
Jak na to
Praktické
- Pro krásnou barvu nezapomeňte na umeocet.
- Místo mixování v mixéru můžete použít tyčový mixer.
- Při opražení kokosu stále míchejte, kokos nesmí ztmavnout, jen lehce zhnědnout a rozvonět se.
- Množství ingrediencí přizpůsobte počtu strávníků.
- Nevynechte kajenský pepř nebo něco pikantního, aby jste dosáhli kontrastu s nasládlou řepou.
- Pro bezlepkovou dietu použijte bezlepkové těstoviny (např, rýžové nebo kukuřičné) nebo bezlepkovou obilovinu.
Obměna
- Pokud nemáte koření Panch Phoron, můžete si ho snadno připravit podle návodu v článku o indickém koření. Případně použijte alespoň fenykl, kmín a hořčičné semínko.
- Omáčka je velmi dobrá i s rýží či jinou obilovinou.
Děti
- Kořeněné a pikantní jídlo nevhodné pro děti.
PS: Přemýšlíte jak zlepšit postavu a své zdraví?
Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !
Komentáře
Vynikající jídlo! Skvěle vypadá, voní i chutná – pochutnala jsem si moc😋
Moc dobré. S předvařenou červenou řepou je to výborná rychlá večeře.