Domů > Zdravé recepty > Slané chuťovky

Fazolky na tamarindu

Uvařeno
bez lepku
bez sóji
bez mléka
bez vajec

Jednoduchá a přitom bohatá příprava čerstvých fazolový lusků. Pro milovníky koření a indických receptů.

Ingredience
  • čerstvé fazolky
  • 1 lžička tamarindové pasty
  • špetka kurkumy
  • 1 plná lžíce strouhaného kokosu
  • 1 lžička černého hořčičného semínka
  • trocha sušených kari listů
  • 1 zarovnaná lžička mletého koriandru
  • 1 lžička rýžového sirupu
  • sůl
  • petrželka
  • 2 stroužky česneku
  • chilli paprička - volitelné
  • olej

Když skončil Podzimní detox a já jsem bilancovala, jaký byl, co pro mne znamenal a co mi přinesl, opět jsem se nestač...

Jak připravit zelené fazolky na tamarindu

  1. Ve skleničce rozmíchejte tamarindovou pastu s rýžovým sirupem a několika lžícemi vody.
  2. Uvařte fazolky.
  3. Na suchou pánev dejte opražit lehce kokos. Poté přidejte olej, prolisovaný česnek, koriandr, kurkumu, kari listy a hořčičné semínko. Orestujte.
  4. Přidejte fazolky, osolte, promíchejte a nalijte na pánev obsah skleničky, promíchejte a rychle odstavte, aby se vám pasta nespálila.
  5. Posypte petrželkou a ozdobte chilli papričkou.
Cukroví bez cukru?
Svatý Mikuláš by koukal, jak se dá mlsat zdravě! Naučte se triky na vánoční cukroví, které potěší i vašeho nutričního poradce.
Jak na to

Praktické

  • Čtěte složení při nákupu tamarindové pasty. Neměla by obsahovat nic než tamarind a vodu.
  • Nevynechte koření a kokos.
  • Použijte čerstvé fazolky.

    Děti

    • Pikantní, kořeněné jídlo nevhodné pro děti.

    PS: Přemýšlíte jak zlepšit postavu a své zdraví?

    Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !

    Ráda bych ukázala lidem, že veganská strava není jednotvárná, nudná a chudá, jak si bohužel mnoho lidí myslí. Jídlo pro mě má být zdravé a ne jednotvárné, skoro nemocniční. Mé recepty jsou určeny pro ty, kterým vaření z kvalitních ingrediencí, přináší radost, pro ty, co se nebojí experimentovat a chtějí poznat nové chutě, pro ty, pro ty co si rádi u sporáku hrají, pro ty co nepotřebují zasytit jen žaludek, pro ty co si najdou čas pro sebe i svojí rodinu a nebojí se do vaření investovat trochu času. Jste připraveni opustit vaší komfortní zónu?

    5 lidí už poděkovalo za článek.

    Buďte první, kdo napíše komentář

    Vyzkoušejte také

    Kapustičky s jogurtovým dipem

    Růžičková kapusta s pikantní jogurtovou omáčkou po indicku. Jednoduchý a rychlý recept inspirovaný indickou raitou.

    Gaji Bokkeum

    Recept pro milovníky korejské kuchyně a pikantního jídla. Korejská klasika vhodná pro léto.

    Cuketové sabdží

    Cuketové sabdží je indický recept. Výborně do něj zpracujete i větší cukety. Na rozdíl od curry, sabdží je bez omáčky, řekněme, nasucho. Je to recept jedno...

    Žlutá květáková rýže

    Květáková rýže na žluto s indickým kořením. Jednoduchá, chutná a voňavá zeleninová složka talíře, kterou si můžete na talíři doplnit dalšími dobrotami dle ...

    Řecká Gemista (plněná zelenina)

    V tomto původně řeckém receptu je možné zužitkovat letní úrodu zeleniny. Název receptu gemista znamená v překladu z řečtiny plněný. Pro chuťovou autenticit...

    Bob po indicku

    Jestli se v Indii používá bob, to opravdu nevím, ale záleží na tom velmi málo. Koření dokáže zázraky s jakoukoli přísadou a tak tato byla volba jasná. Po s...