Domů > Zdravé recepty > Polévky > Krémové

Fazolová polévka s restovanou cibulí

Uvařeno

Vaše nastavení osobních údajů (cookies) nám zakazuje přehrávat videa.
Ale nebojte se. Jakmile videa povolíte, přehrajeme je.

Zásady cookies
bez lepku
bez sóji
bez mléka

Jednoduchá krémová polévka z pár ingrediencí. Krásně zlatá cibulka tuto polévku chuťově i vizuálně skvěle obohatí.

Ingredience
3-4 porce
  • 200 g fazolí cannellini v suchém stavu
  • muškátový oříšek
  • olej
  • cibule
  • pepř
  • sůl
  • voda
  • citrónová šťáva
  • mandlové mléko

Po 9 měsících s Jíme Jinak jsem nadšen tím, že to není jen jídlo, ale moc fajn životní styl. Čistí se tělo, následně ...

Jak připravit fazolovou krémovou polévku s cibulkou

  1. Večer namočte fazole do vody a druhý den je uvařte. Trvá to přes hodinku, fazole musí být dostatečně měkké. Vylijte vodu, ale ne všechnu. Trošičku jí tam nechte.
  2. Poté nastrouhejte na fazole muškátový oříšek, osolte a přidejte trochu mandlového neslazeného mléka. Vařte 5 minut. Dejte do mixéru a rozmixujte na jemný krém.
  3. Na pánev dejte olej a na kolečka nakrájenou cibuli. Osmahněte, osolte a opepřete. Do misky naservírujte polévku, pokapejte olivovým olejem, citrónovou šťávou a přidejte osmahnutou cibuli. Na cibuli nešetřete, je tam výborná.

Jarní únava? Potíže s trávením?
V naší 3denní jarní výzvě ti ukážeme jak probudit svou energii a využít sílu jara naplno!
Registrace zdarma

Praktické

  • Když začnete mixovat, tekutiny raději přidávejte pomalu, aby polévka nebyla moc řídká.
  • Samozřejmě mandlové mléko nesmí být slazené.

Obměna

  • Tuto krémovou polévku můžete ozdobit nejen cibulí, ale i sevem.
  • Můžete použít jakékoliv bílé fazole.

Děti

  • Bez pepře a s menším množství soli a oleje vhodné pro děti od 2 let.

PS: Povánoční kila, únava nebo lenora. Známe to!

Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !

Ráda bych ukázala lidem, že veganská strava není jednotvárná, nudná a chudá, jak si bohužel mnoho lidí myslí. Jídlo pro mě má být zdravé a ne jednotvárné, skoro nemocniční. Mé recepty jsou určeny pro ty, kterým vaření z kvalitních ingrediencí, přináší radost, pro ty, co se nebojí experimentovat a chtějí poznat nové chutě, pro ty, pro ty co si rádi u sporáku hrají, pro ty co nepotřebují zasytit jen žaludek, pro ty co si najdou čas pro sebe i svojí rodinu a nebojí se do vaření investovat trochu času. Jste připraveni opustit vaší komfortní zónu?

67 lidí už poděkovalo za článek.

Komentáře

Vynikající polévka, měla jsem adzuki fazole a neměla chybu. Děkuji za recept👍🙂

Daniela
4. 1. 2025

Někam se v receptu ztratila ta zelenina? Podle videa tam patří ještě mrkev a celer:)

Ukázat další komentáře

Vyzkoušejte také

Rychlá podzimní polévka

Spolu s podzimem přicházím na chuť polévkám a nejvíc ze všeho mám ráda ty husté a krémové. Tato polévka splňuje vše a navíc je rychlá na přípravu a věřím, ...

Ostro kyselá pikantní polévka

Vydatná pikantní polévka vonící kořením, ve které se příjemně snoubí kyselá a ostrá chuť.

One pot polévka

Tato pikantnější a kořeněná polévka vás hezky zahřeje, je proto vhodná pro toto období. Je poměrně rychlá a jednoduchá. Nezapomeňte na žádné koření, abyste...

Sytá zahřívací polévka

Sytá hustá polévka, která díky kombinaci uzené papriky a kokosového mléka překvapí svou lahodnou chutí. S kouskem kváskového pečiva skvěle zasytí.

Cizrnový krém s houbami

Jednoduchý zahřívací krém vhodný pro podzimní a zimní období. Kořenění i pikantní, sladký i kyselý.

Zelený energetický krém

Netradiční polévka nebo omáčka z hrášku. Matcha, citrón a kokosové mléko zaručí zvláštní chuť, která věřím, že nezklame.