- 150 g vařených bílých fazolí
- 1 lžička tahini
- citrónová šťáva
- citrónová kůra z bio citrónu
- sůl
- extra panenský olivový olej
- růžový pepř
- černý pepř
- dlouhý pepř
- čerstvá petrželka
- slunečnicová semínka
- 1 vrchovatá lžička lahůdkového droždí
- 1 stroužek česneku
Jak připravit pomazánku z fazolí se třemi druhy pepře
- Do kuchyňského robotu dejte fazole, citrónovou šťávu, nastrouhanou citrónovou kůru (trochu), sůl a lahůdkové droždí. Rozmixujte na krém.
- Krém dejte do misky, posypte čerstvě mletým černým, dlouhým a růžovým pepřem, čerstvou petrželkou a zakápněte extra panenským olivovým olejem.
- Nakonec přidejte nasucho opražená slunečnicová semínka.
Svatý Mikuláš by koukal, jak se dá mlsat zdravě! Naučte se triky na vánoční cukroví, které potěší i vašeho nutričního poradce.
Jak na to
Praktické
- Použila jsem fazole cannellini, protože jsou hned vařené a měkké, vhodné na krémy a pomazánky.
- V lednici vydrží i několik dnů.
- Citrónová kůra je velmi aromatická, stačí špetka.
Obměna
- Obměny nechám na vás, jelikož pepř hraje důležitou roli, snažte se ho nevynechat a nebo použít jiné druhy pepře.
Děti
- Kořeněná pomazánka, nevhodná pro děti.
PS: Přemýšlíte jak zlepšit postavu a své zdraví?
Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !
Komentáře
Dobrý den, kde se dá sehnat dlouhý pepř?
Úžasná, výborná. Děkuji :-)