- 1 šálek vařených fazolí cannellini
- 1 vrchovatá lžíce tahini
- citrónová šťáva
- 1/2 lžičky citrónové kůry
- sladká paprika
- čerstvá petrželka
- sůl
- pepř
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 stroužek česneku
Jak připravit fazolovou citrónovou pomazánku
- Fazole namočte přes noc a poté uvařte doměkka.
- Uvařené fazole cannellini vložte do mixéru se zbytkem ingrediencí a rozmixujte.
- Naservírujte do misek a lehce posypejte paprikou a čerstvou petrželkou.
Svatý Mikuláš by koukal, jak se dá mlsat zdravě! Naučte se triky na vánoční cukroví, které potěší i vašeho nutričního poradce.
Jak na to
Praktické
- Po rozmixování ochutnejte a popřípadě dolaďte kyselost podle vašeho gusta.
- Můžete uchovat jeden den v lednici.
Obměna
- Můžete použít jakékoliv jemné bílé fazole.
Děti
- Bez soli a pepře vhodné pro děti od 2 let.
PS: Přemýšlíte jak zlepšit postavu a své zdraví?
Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !
Buďte první, kdo napíše komentář