- 500g velkých bílých fazolí namočených z předešlého dne
- řasa Kombu
- 2 cibule
- kmín, bobkový list, libeček, nové koření, tymián
- umeocet, jablečný ocet
Postup
- Z fazolí slijeme starou vodu, zalijeme je vodou čerstvou jen tak, aby byly potopené. Vaříme s řasou, kmínem, bobkovým listem, novým kořením a tymiánem do změknutí. Osvědčilo se mi vařit v papiňáku hodinu.
- Po uvaření vyjmeme bobkový list, nové koření a libeček. Do horkého přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, rozemnutou špetku tymiánu, 3 lžíce ume a 3 lžíce jablečného octa.
- Přendáme ještě horké do šroubovacích sklenic, zavřeme, otočíme dnem vzhůru a necháme vychladnout.
- Můžeme skladovat v lednici max týden, doporučuji jíst až na druhý den, aby se salát uležel a fazole nasály chuť a vůni tymiánu.
- Takto připravené fazole jsou vhodné na cesty s polentou, rýží nebo těstovinami. Nebo jako hlavní jídlo s obilninou, pečenou zeleninou a houbami, nebo jen s napařenou a kvašenou zeleninou.
- Možno připravit z jakýchkoliv fazolí a vynechat tymián, nebo ho nahradit jinými bylinkami.
Svatý Mikuláš by koukal, jak se dá mlsat zdravě! Naučte se triky na vánoční cukroví, které potěší i vašeho nutričního poradce.
Jak na to
PS: Přemýšlíte jak zlepšit postavu a své zdraví?
Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !
Buďte první, kdo napíše komentář