Jak připravit těstoviny s omáčkou z fenyklu
- Těstoviny uvaříme dle návodu na obalu. Při slévání vody si trochu vody dáme stranou.
- Bulvu fenyklu rozkrájíme na kousky a česnek na drobno.
- Do hrnce dáme trošku oleje, fenykl s česnekem krátce orestujeme a zalijeme vývarem nebo vodou. Osolíme a vaříme do měkka cca 15 minut. V hrnci by nám mělo zůstat cca 250 ml vývaru.
- Obsah hrnce nalijeme do mixéru, přidáme kešu ořechy, špetku fenyklu a mixujeme do hladka. Omáčku dáme do hluboké pánve, přidáme těstoviny, promícháme a dle potřeby naředíme vodou z vaření těstovin. Krátce společně promícháme tak, aby se těstoviny omáčkou obalily.
- Žampiony nakrájíme na plátky, poté rozpálíme na pánvi olej, krátce je orestujeme, osolíme, opepříme, podlijeme troškou vody a krátce podusíme.
- Těstoviny podáváme spolu s žampiony, posypané pistáciemi a natí z fenyklu.
Proměň se ze zimní medvědice v jarní gazelu! 😁
Ráno plná energie, pleť jen září, oblečení ti padne a tělo šlape jako hodinky - Pojď do toho!

Praktické
- Omáčky je tak akorát, aby se v ní těstoviny obalily.
- Nať z fenyklu schovejte na finální servírování.
- Pro bezlepkovou variantu použijte bezlepkové těstoviny (např. kukuřičné nebo rýžové).
Obměna
- Pro verzi bez ořechů vynechte pistácie a namísto kešu ořechů použijte ovesnou smetanu.
Děti
- Vhodné pro děti od 2 let, ale ubereme sůl, olej a koření.
🌱 PS: Začni svou jarní proměnu!
Probuď energii a uprav jídelníček. Uvidíš, že i na jaře se můžeš cítit skvěle! Začínáme 8 týdenní Jarní očistu. Přidej se do skvělé party - už za pár týdnů uvidíš výsledky.
Komentáře
Klárko,
to byla skvělá kombinace. Já miluji fenykl, koušu ho běžně i ke chlebu. Mám tímto další způsob použití. Nápady s pŕidáním bílých fazolí jsou fajn. Nechala jsem si několik kusů fenyklu v celku.
Chutnalo i mému muži-masožroutovi. Stane se stálicí v mém repertoáru. Děkuji Olga
Klárko, to byla skvělá kombinace chutí. Mňam. I manžel mi uzobával a řekl, ať si to napíšu do oblíbených, že si to někdy uvaříme společně. Opravdu mě potěšil! :) Do omáčky jsem ještě přidala mrkev a bílé fazole pro kompletní talíř.