Jak připravit těstoviny s omáčkou z fenyklu
- Těstoviny uvaříme dle návodu na obalu. Při slévání vody si trochu vody dáme stranou.
- Bulvu fenyklu rozkrájíme na kousky a česnek na drobno.
- Do hrnce dáme trošku oleje, fenykl s česnekem krátce orestujeme a zalijeme vývarem nebo vodou. Osolíme a vaříme do měkka cca 15 minut. V hrnci by nám mělo zůstat cca 250 ml vývaru.
- Obsah hrnce nalijeme do mixéru, přidáme kešu ořechy, špetku fenyklu a mixujeme do hladka. Omáčku dáme do hluboké pánve, přidáme těstoviny, promícháme a dle potřeby naředíme vodou z vaření těstovin. Krátce společně promícháme tak, aby se těstoviny omáčkou obalily.
- Žampiony nakrájíme na plátky, poté rozpálíme na pánvi olej, krátce je orestujeme, osolíme, opepříme, podlijeme troškou vody a krátce podusíme.
- Těstoviny podáváme spolu s žampiony, posypané pistáciemi a natí z fenyklu.
Svatý Mikuláš by koukal, jak se dá mlsat zdravě! Naučte se triky na vánoční cukroví, které potěší i vašeho nutričního poradce.
Jak na to
Praktické
- Omáčky je tak akorát, aby se v ní těstoviny obalily.
- Nať z fenyklu schovejte na finální servírování.
- Pro bezlepkovou variantu použijte bezlepkové těstoviny (např. kukuřičné nebo rýžové).
Obměna
- Pro verzi bez ořechů vynechte pistácie a namísto kešu ořechů použijte ovesnou smetanu.
Děti
- Vhodné pro děti od 2 let, ale ubereme sůl, olej a koření.
PS: Přemýšlíte jak zlepšit postavu a své zdraví?
Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !
Komentáře
Klárko, to byla skvělá kombinace chutí. Mňam. I manžel mi uzobával a řekl, ať si to napíšu do oblíbených, že si to někdy uvaříme společně. Opravdu mě potěšil! :) Do omáčky jsem ještě přidala mrkev a bílé fazole pro kompletní talíř.
Tak tohle bylo od vás mé první jídlo, a prvně, co jsem v kuchyni použila fenykl. A ty pistacie k tomu.. Neuvěřitelný zážitek, naprosto Boží. Díky, díky, díky.