Domů > Zdravé recepty > Hlavní jídla > Zeleninová jídla

Fialová bašta

Uvařeno
bez lepku
bez sóji
sezóna podzim
sezóna zima

Zajímá vás, jak si připravit barevnou a zdravou fialovou baštu plnou minerálů, antioxidantů a vitamínů? Vyzkoušejte tento recept a určitě potěšíte nejen oko, ale i vaše chuťové buňky.

Ingredience
  • černá rýže Nerone
  • čočka
  • fialové zelí
  • fialový batát
  • červená cibule
  • daikon
  • česnek
  • umeocet
  • olej
  • sůl
  • pepř
  • černá hořčičná semínka
  • černý kmín (černucha)
  • čerstvá petrželka

V komentářích se už před časem objevil Marek, jehož příspěvky nám mluvily z duše a ženské se začaly ptát po jeho klon...

Jak připravit fialovou zeleninovou směs s rýží a čočkou

  1. Veškerou zeleninu nakrájejte na nudličky (jako na fotografii).
  2. Do pánve dejte olej, zeleninu, česnek a semínka hořčice a černuchy. Jemně osmahněte.
  3. Pokapejte umeoctem, rozzáří fialovou barvu na maximum. Dochuťte solí a pepřem. Přikryjte poklicí a duste.
  4. Uvařte rýži s čočkou.
  5. Jakmile jsou obiloviny a luštěniny uvařené, dejte je na talíř a dochuťte hotovou zeleninou. Posypte čerstvou petrželkou.
Cukroví bez cukru?
Svatý Mikuláš by koukal, jak se dá mlsat zdravě! Naučte se triky na vánoční cukroví, které potěší i vašeho nutričního poradce.
Jak na to

Praktické

  • Fialová zelenina je bohatá na antioxidanty, vitamíny, minerály jako vápník, hořčík, železo, draslík a mangan.
  • Nevynechejte umeocet.

Obměna

  • Pokud netrváte na fialové barvě pokrmu, můžete použít i bílé zelí nebo klasický batát.
  • Můžete použít jakoukoliv rýži.

Děti

  • Vhodné pro děti od 2 let, ale ubereme olej, sůl a koření a vynecháme pepř a česnek.

PS: Přemýšlíte jak zlepšit postavu a své zdraví?

Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !

Ráda bych ukázala lidem, že veganská strava není jednotvárná, nudná a chudá, jak si bohužel mnoho lidí myslí. Jídlo pro mě má být zdravé a ne jednotvárné, skoro nemocniční. Mé recepty jsou určeny pro ty, kterým vaření z kvalitních ingrediencí, přináší radost, pro ty, co se nebojí experimentovat a chtějí poznat nové chutě, pro ty, pro ty co si rádi u sporáku hrají, pro ty co nepotřebují zasytit jen žaludek, pro ty co si najdou čas pro sebe i svojí rodinu a nebojí se do vaření investovat trochu času. Jste připraveni opustit vaší komfortní zónu?

8 lidí už poděkovalo za článek.

Buďte první, kdo napíše komentář

Vyzkoušejte také

Nadívané Portobello

K podzimu patří houby a toto je malý nápad jak podávat houby portobello. Perfektní volba pro zdravou večeři nebo jako efektní předkrm, kterým zaručeně ohro...

Fialový pečený batát

Přineste si na stůl lahodnou kombinaci chutí a textur s tímto receptem na pečený batát s hlívou a daikonem. Sladký batát se perfektně doplňuje s mírně pika...

Černý talíř

Vyzkoušejte tento rychlý, jednoduchý a lahodný recept obsahující černou rýži a fazole. Pochutnáte si a zároveň uděláte něco pro posílení vašich ledvin.

Ječné kroupy s brokolicí Romanesco

Jednoduché a rychlé jídlo, na kterém si jistě pochutnáte. Pokud neseženete brokolici Romanesco, nenechte se odradit, můžete použít tu klasickou nebo květák...

Lahodná zimní zelenina

Bohatý talíř plný chutí a sezonní zeleniny. Velice variabilní pokrm, který můžete obměnit podle vaší chuti.

Podzimní černá rýže Nerone

Tato zeleninová směs s černou rýží vás krásně zahřeje v chladných dnech a úžasně voní kořením. Jednoduché rychlé jídlo, které budete mít během chvilky na s...