Domů > Zdravé recepty > Hlavní jídla > Zeleninová jídla

Fialová brokolice s čočkou

Uvařeno
bez sóji
sezóna podzim
sezóna zima

I když už se blíží jaro, zahrada stále nabízí typicky zimní zeleninu. Právě teď je u nás fialová brokolice na záhoně v plné své kráse. Pokud jí nemáte, nezoufejte. Brokolice, rapini a nebo i květák skvěle nahradí tuto zeleninu.

Ingredience

Nějaký čas jsem nic nenapsal a přitom se toho tolik událo. Nebo spíše vše je zase tro...

Jak připravit brokolici s čočkou a bulgurem

  1. Bulgur uvařte a odstavte stranou.
  2. Čočku uvařte a nechte stranou.
  3. Na pánev nalijte olej, přidejte česnek, kmín a osmahněte.
  4. Přidejte fialovou brokolici i s drobně nakrájenými lístky a stonky, zalijte vodou, osolte a krátce poduste.
  5. Do jiné pánve dejte olej, na kostičky nakrájenou cibuli, kmín a zlehka osmahněte, aby cibule ovadla, přidejte koření baharat, bulgur a čočku, promíchejte a případně osolte. Pamatujte, že omáčka je pikantní a výrazná.
  6. Naservírujte, posypejte čerstvou petrželkou a přelijte zálivkou.
🎁 Dárkové poukazy 🎁
Co takhle recept na štíhlejší já? Dárkový poukaz na kurzy zdravého vaření - jediný dárek, po kterém váha jde dolů a nálada nahoru!
Prohlédnout

Praktické

  • Fialová brokolice je vařená hned, dejte pozor, ať ji nerozvaříte.
  • Fialová barva brokolice se varem mění na zelenou.
  • Nevynechte baharat a použijte i zálivku.
  • Pro bezlepkovu dietu použijte bezlepkový bulgur nebo jinou bezlepkovou obilovinu.

Obměna

  • Výborně poslouží i klasická brokolice nebo rapini.

Děti

  • Vhodné pro děti od 2 let, ubereme olej a sůl a vynecháme pikantní koření.

PS: Přemýšlíte jak zlepšit postavu a své zdraví?

Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !

Ráda bych ukázala lidem, že veganská strava není jednotvárná, nudná a chudá, jak si bohužel mnoho lidí myslí. Jídlo pro mě má být zdravé a ne jednotvárné, skoro nemocniční. Mé recepty jsou určeny pro ty, kterým vaření z kvalitních ingrediencí, přináší radost, pro ty, co se nebojí experimentovat a chtějí poznat nové chutě, pro ty, pro ty co si rádi u sporáku hrají, pro ty co nepotřebují zasytit jen žaludek, pro ty co si najdou čas pro sebe i svojí rodinu a nebojí se do vaření investovat trochu času. Jste připraveni opustit vaší komfortní zónu?

29 lidí už poděkovalo za článek.

Komentáře

Nikdy jsem moc nestála o brokolici, ale od té doby, co z ní vařím dle receptů JJ, jsem si ji zamilovala❤️. Dnes zase výborný oběd. Směs koření jsem si musela udělat sama, ale asi se povedlo, stejně tak omáčka. Bylo to moc lahodné jídlo. I bez petrželky, kterou jsem neměla, zato s kopřivovým semínkem, čerstvou čekankou a kimči😋.

Velmi dobre jedlo, s omackou neuveritelne chutné. Dakujeme😘

Ukázat další komentáře

Vyzkoušejte také

Teplý vánoční předkrm

Přestože brokolice Romanesco nepatří mezi tradiční česká vánoční jídla, určitě nikoho nezklame a na vánočním stole si najde své místo. Už jen proto, že jej...

Ječné kroupy s brokolicí Romanesco

Jednoduché a rychlé jídlo, na kterém si jistě pochutnáte. Pokud neseženete brokolici Romanesco, nenechte se odradit, můžete použít tu klasickou nebo květák...

Zapečený talíř

Chuťově vynikající a jednoduché jídlo. Jen navrstvíte jednotlivé vrstvy do formy, dáte do trouby a v mezičase si můžete připravit třeba chutný salátek.

Beluga na švestkách

Podzim se blíží a já si konečně začínám užívat jeho plodů a barev. Pokud máte rádi zajímavé a nezvyklé kontrasty chutí, určitě vyzkoušejte.

Bezmasé dýňové lasagne: zcela bezlepkový recept

Máte rádi lasagne a chcete se stravovat zdravě? Vyzkoušejte tento recept na lasagne bez masa, vajec, mléka a lepku. Užijte si tuto zdravou zeleninovou verz...

Špalda a čočka na celerovém krému

Typický podzimní a zimní recept, který dovede zahřát. Krémová konzistence a křupavá zelenina vám bude zaručeně chutnat.