Domů > Zdravé recepty > Hlavní jídla > Těstoviny

Fialové batátové gnocchi

Uvařeno
bez sóji
bez mléka
bez vajec
sezóna podzim
sezóna zima

Krásně barevné fialové batátové gnocchi s pistáciemi a červenou čekankou. Nejen lahodné, ale i pohledné jídlo, které potěší nejen vaše chuťové buňky, ale i oči.

Ingredience
Na gnocchi
  • 300 g dušeného fialového batátu
  • 20 g kukuřičného škrobu
  • 120 g mouky T1 nebo pšeničné celozrnné polohrubé mouky
Ostatní ingredience:
  • olivový olej
  • česnek
  • mák
  • pistácie
  • slunečnicová semínka
  • červené radicchio (salátová čekanka)
  • sůl
  • pepř
  • umeocet

Po zimě jsem se cítila unavená, bez energie a potřebovala jsem shodit kila nastřádaná za poslední roky. Cítila jsem, ...

Jak připravit noky z fialových batátů

  1. Do pánve nalijte olej, přidejte prolisovaný česnek, mák, slunečnicová semínka a nakrájené pistácie. Jemně osmahněte.
  2. Nakrájený batát uvařte na páře.
  3. Prolisujte batát a smíchejte s moukou a škrobem. Obvyklým postupem vytvořte noky.
  4. Dejte vařit vodu se solí a lžící umeocta.
  5. Gnocchi uvařte, sceďte a přidejte je na pánev, nakonec přidejte červenou čekanku nasekanou na nudličky. Pokapejte olivovým olejem.

Praktické

  • Na talíři můžete pokapat lehce citrónem.

Obměna

  • Jakákoliv semínka a oříšky.
  • Fialový batát je nádherný, pokud neseženete, samozřejmě to jde s jakýmkoliv, ale ta barva je prostě neuvěřitelná.

Děti

  • Vhodné pro děti od 2 let, ale ubereme olej a sůl a vynecháme pepř. Dáváme pozor na semínka a oříšky.

PS: Přemýšlíte jak zlepšit postavu a své zdraví?

Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !

Ráda bych ukázala lidem, že veganská strava není jednotvárná, nudná a chudá, jak si bohužel mnoho lidí myslí. Jídlo pro mě má být zdravé a ne jednotvárné, skoro nemocniční. Mé recepty jsou určeny pro ty, kterým vaření z kvalitních ingrediencí, přináší radost, pro ty, co se nebojí experimentovat a chtějí poznat nové chutě, pro ty, pro ty co si rádi u sporáku hrají, pro ty co nepotřebují zasytit jen žaludek, pro ty co si najdou čas pro sebe i svojí rodinu a nebojí se do vaření investovat trochu času. Jste připraveni opustit vaší komfortní zónu?

2 lidi už poděkovali za článek. Oceňte práci autora také.

Buďte první, kdo napíše komentář

Vyzkoušejte také

Bezmasé dýňové lasagne: zcela bezlepkový recept

Máte rádi lasagne a chcete se stravovat zdravě? Vyzkoušejte tento recept na lasagne bez masa, vajec, mléka a lepku. Užijte si tuto zdravou zeleninovou verz...

Bezlepkové gnocchi s fenyklovým krémem

Pokrm pro milovníky fenyklu – domácí gnocchi zcela bez lepku, ochucené skvělou omáčkou. Jídlo, které budete mít během chvilky na stole a po kterém se...

Dýňová smaženice

Rychlý recept, který v nouzi potěší i s plackou nebo chlebem. Skvělá volba, pokud máte málo času na vaření. Tento pokrm vás určitě zasytí a nemusíte stát d...

Fialový batát s černou čočkou a arašídovým dipem

Lahodná kombinace pečených batátů a černé čočky vylepšená arašídovým dipem. Vyzkoušejte a dejte vědět, jak vám chutnalo.

Sváteční pečená řepa

Sváteční pečená řepa s černou rýží, mandarinkou a oříšky – neobvyklá kombinace chutí a barev, která oko i chuťové buňky potěší. Skvělý recept pro jak...

Zimní donabe

Zajímavý recept na zimní donabe plný zdravých ingrediencí jako je tofu, rýže a různé druhy zeleniny. Stačí smíchat ingredience, nechat vařit a pak si lahod...