Svatý Mikuláš by koukal, jak se dá mlsat zdravě! Naučte se triky na vánoční cukroví, které potěší i vašeho nutričního poradce.
Jak na to
- V malé vysoké nádobě rozmixujeme fíky na kašičku.
- Nalijeme do panákových nádobek a zapíchneme do středu špejli.
- Dáme zmrazit a připravíme si čokoládu nebo rozpustíme ve vodní lázni kupovanou.
- Zmrzlé nanuky vyndáme z formičky namočíme do čokolády a dáme obráceně zpět do formičky.
- Necháme ztuhnout nebo můžeme nechat ještě chvíli v mrazáku a podáváme.
- Pro snadné vyklopení veganské zmrzliny z formiček je opláchněte horkou vodou – nejsou pružné jako kupované silikonové, při mačkání by praskly.
- Ochutnejte rozmixované fíky, pokud by vám přišly málo sladké, přidejte slad nebo rozmixujte do směsi sušené ovoce.
- Pokud netrváte na čokoládové polevě, je to ještě jednodušší na přípravu. (My jsme ji dali jen proto, že zrovna byl zbyteček po ruce.)
Děti
- Neučíme děti na zmrzlinu zbytečně brzy. Nic ledového není zdravé. Zmrzlinu jim dáme v momentě, kdy po ní začnou toužit.
PS: Přemýšlíte jak zlepšit postavu a své zdraví?
Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !
Komentáře
Zkuste švestkovou zmrzlinu je senzační. Zmrazené pokrájené švestky dám do mixeru a přidávám rostlinnou smetanu, až je vše téměř hladké. Na misce poliji karobovou polevou. Snad vám také bude chutnat. Ahoj a krásné léto všem. H
V Makru jsem objevila “rawito” ( kešu, datle, kakaové máslo, himalajská sůl, psyllium…..), mají kokos, čokoládá, arašídy, sice stojí kolem 50 Kč, ale pro zaměstnané a když je málo času…. Přiznám se že jsem ještě neochutnala, nebyla k tomu konstelace…