Ingredience
Korpus:
- 1 hrnek (250ml) na jemno umletých mandlí
- 1 hrnek jemně mleté celozrnné špaldové mouky
- špetka soli
- 1 dcl sezamového, nebo jiného panenského oleje
- voda dle potřeby asi 1-3 lžíce (záleží, jak saje mouka)
- Zelenina (cibule, chřest, brokolice, celer, topinambury)
- Olej, koření, sůl
- Asi deci vody
- Půlka tempehu nahrubo nastrouhaná
Ze surovin na korpus vyrobíme drobenku, kterou prsty uplácáme do koláčové formy, na to dáme na oleji lehce osmahnutou a chvilku podušenou zeleninu, posypeme strouhaným tempehem a pečeme 20-30 min na 160 stupňů.
Podáváme s kvašenou zeleninou, můžeme ozdobit jedlými květy – sedmikráskami, fialkami, petrklíčem apod.

Naskoč do kurzu zdarma. Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví!
Chci začít

Úplná rychlovka pro majitele parní trouby – na korpus nasypeme syrovou zeleninu, koření, tempeh a použijeme kombinované pečení s párou.
PS: Přemýšlíš, co uvařit pro lepší postavu?
Nepřemýšlej 😊 Pojď něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskoč do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !
Komentáře
Mnam ♥️ podle rad děvčat v komentářích jsem dala jen špaldovou mouku a bylo to výborné
..tedy musím přiznat, že tato kombinaci mi nechutnala. Dělala jsem ho na sladko jako “jablečný páj” zde uvedený a to je luxusní záležitost. Ale toto “těsto” se slanou náplní …za mě tedy určitě ne.