Jak připravit Gaji Bokkeum – lilek na korejský způsob
Nakrájejte lilky a vložte je do woku se sezamovým olejem. Jemně je osmahněte, dokud nezměknou. Poté přidejte nasekaný česnek se zeleným jalapeňo. Znovu orestujte.
Ve sklenici smíchejte tamari, rýžový sirup, gochujang a vodu.
Zvyšte teplotu a nalijte omáčku na lilky. Míchejte a vařte, dokud omáčka nezhoustne. Posypejte sezamovými semínky a dovařte.
Praktické
Nejlepší příprava tohoto pokrmu je ve woku. Pokud ho nemáte, použijte kvalitní nepřilnavou pánev.
Omáčka houstne velmi rychle, jakmile jí nalijete do rozpáleného woku, je to otázka několika sekund.
Pro verzi bez sóji použijte pohankovou nebo hrachovou tamari namísto sójové.
Lilkovité zeleninypoužíváme jen v sezóně a jen pokud nemáme vážné zdravotní problémy.
Ráda bych ukázala lidem, že veganská strava není jednotvárná, nudná a chudá, jak si bohužel mnoho lidí myslí. Jídlo pro mě má být zdravé a ne jednotvárné, skoro nemocniční. Mé recepty jsou určeny pro ty, kterým vaření z kvalitních ingrediencí, přináší radost, pro ty, co se nebojí experimentovat a chtějí poznat nové chutě, pro ty, pro ty co si rádi u sporáku hrají, pro ty co nepotřebují zasytit jen žaludek, pro ty co si najdou čas pro sebe i svojí rodinu a nebojí se do vaření investovat trochu času. Jste připraveni opustit vaší komfortní zónu?
Vyzkoušejte lahodné korejské žampiony, které vás překvapí svou bohatou chutí a jednoduchou přípravou. Tento rychlý a zdravý pokrm je skvělou volbou pro mil...
Jednoduchý a přitom lahodný recept inspirovaný korejskou kuchyní. Vyzkoušejte a uvidíte, že díky vynikající zálivce i obyčejná rýže s batátem bude mít neuv...
Komentáře
mohlo by to fungovať aj s cuketou? Asi vyskúšam.
Vypadá to skvěle! Díky, vyzkouším.