- 3 menší mrkve
- 0.5 šálku čerstvého vyloupaného nebo mraženého hrášku
- 1 lžíce praženého sezamového oleje (pokud používáte, tak výborné je ghee – 1 lžička, nebo lze použijte jiný olej)
- shoyu
- špetka soli
- lžička kuzu + 2 lžíce studené vody
- Mrkev oškrábejte a nakrájte na špalky velikosti palce.
- Dejte vařit vodu se solí a jakmile bude vřít, vložte do ní mrkev tak, aby byla ponořená.
- Vařte cca 3-5 minut, aby byla mrkev měkká (zkuste vidličkou), ke konci vaření mrkve přidejte hrášek.
- V jiném hrnci si rozpalte lžíci oleje nebo lžičku ghee.
- Přidejte okapanou mrkev a hrášek a krátce osmahněte.
- Nalijte do hrnce k mrkvi a hrášku trošku vývaru (např. z vaření mrkve a hrášku).
- Po minutce mírného vaření si ve studené vodě v hrníčku rozmíchejte kuzu.
- Nalijte kuzu do hrnce k mrkvi a nechejte zhoustnout.
- Dochuťte shoyu.
Proměň se ze zimní medvědice v jarní gazelu! 😁
Ráno plná energie, pleť jen září, oblečení ti padne a tělo šlape jako hodinky - Pojď do toho!

- Podávejte například jako my s vařenými kroupy jako snídani nebo přidejte uzené tofu/tempeh a podávejte jako rychlý hlavní chod.
🌱 PS: Začni svou jarní proměnu!
Probuď energii a uprav jídelníček. Uvidíš, že i na jaře se můžeš cítit skvěle! Začínáme 8 týdenní Jarní očistu. Přidej se do skvělé party - už za pár týdnů uvidíš výsledky.
Komentáře
Mnaaaam ♥️
Měli jsme s :
SEITANOVÉ PLÁTKY NA HOUBÁCH
ITALSKÝ PODZIMNÍ SALÁT
JÁHLOVO RÝŽOVÉ RIZOTO SE ŠAFRÁNEM
KVAŠÁK
KIMCHI
CIBULKA
KLÍČKY
MŇÁÁÁAM ♥️
https://www.jimejinak.cz/seitanove-platky-na-houbach/
https://www.jimejinak.cz/italsky-podzimni-salat/
https://www.jimejinak.cz/jahlovo-ryzove-rizoto-se-safranem/
Jak jednoduché a jak chutné.