- 25 g goji (kustovnice)
- 50 g rozinek
- 50 g ovesných vloček
- 100 g jablka
- 20 g chia semínek
- 40 g oleje
- 1/2 lžičky koření pěti vůní
- 200 g mouky
- 160 g ovesného mléka
- trochu citrónové kůry z bio citrónu
- trochu citronové šťávy
- 18 g prášku do pečiva bez fosfátů
Jak připravit sladké bochánky s goji bez cukru
- Do mísy dejte vločky, goji, rozinky, citrónovou šťávu,citrónovou kůru, semínka chia, koření a zalijte ovesným mlékem. Promíchejte a nechte 30 minut nabobtnat.
- Nyní přidejte na malinké kostičky nakrájené jablko, mouku, prášek do pečiva, olej a dobře lžící smíchejte.
- Lžící tvořte bochánky a klaďte je plech vyložený pečícím papírem.
- Pečta v předehřáté troubě na 180°C asi 25 minut.
Svatý Mikuláš by koukal, jak se dá mlsat zdravě! Naučte se triky na vánoční cukroví, které potěší i vašeho nutričního poradce.
Jak na to
Praktické
- Pokud máte vaše a nebo bio jablka, nemusíte je loupat.
- Doba pečení bude záležet na vaší troubě, já pekla asi 25 minut na 180°C.
- Dodržujte dobu máčení ovoce a vloček.
- Jako velká většina mých rychlých sladkostí je i tento recept bez sladu nebo sirupu. Pokud máte raději sladší, použijte vaše oblíbené slazení, ale upravte pak i konzistenci těsta.
- Kupujte pouze kvalitní a pokud možno bio goji. Takže koukněte vždy na složení a berte jen Lycium barbarum a ne Lycium Chinense! Také pozor na oxid siričitý. Velmi často jej najdeme mezi ingrediencemi zejména v sušeném ovoci.
- Pro verzi bez lepku použijte bezlepkové vločky a bezlepkovou mouku.
Obměna
- Místo koření pěti vůní můžete použít třeba koření perníkové nebo alespoň skořici.
- Mouku volte jakoukoliv, já jsem použila pšeničnou mouku T1, která má nízký obsah lepku.
Děti
- Vhodné pro děti od 2 let, ale pokud jsou už vaše děti zvyklé na běžné pečivo a sušenky, můžete jim tuto zdravou variantu nabídnout již dříve.
PS: Přemýšlíte jak zlepšit postavu a své zdraví?
Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !
Komentáře
Výborný
Jakou mouku jste použili prosím 🙂