- 3 bulvy fenyklu
- 1 lžička sezamového semínka
- 1 lžička slunečnicového semínka
- trochu mandlí
- 2 lžičky lahůdkového droždí
- olej
- pepř
- sůl
- pažitka
- olivový olej
Jak připravit pečený fenykl
- Do sekáčku vložíme mandle, sezamová semínka, lahůdkové droždí, sůl a slunečnicové semínko. Rozsekáme a dáme stranou.
- V hrnci přivedeme vodu k varu a pak do ní vložíme nakrájený fenykl. Blanšírujeme 4 minuty.
- Na pekáč nalijeme trochu oleje a přidáme fenykl, osolíme a opepříme.
- Pečeme v troubě na 190°C a když se na povrchu začne tvořit krustička, posypeme fenykl rozmixovanými semínky.
- Na talíři ještě pokapeme olivovým olejem a posypeme nasekanou pažitkou.
Proměň se ze zimní medvědice v jarní gazelu! 😁
Ráno plná energie, pleť jen září, oblečení ti padne a tělo šlape jako hodinky - Pojď do toho!

Praktické
- Výborné teplé i vychladlé.
- Můžete připravit i v horkovzdušné fritéze, pokud připravujete menší množství fenyklu.
Obměna
- Místo pažitky můžete posypat např. petrželkou.
- Místo oříšků můžete použít i strouhanku.
Děti
- Vhodné pro děti od 2 let, ale ubereme olej, sůl a vynecháme pepř.
🌱 PS: Začni svou jarní proměnu!
Probuď energii a uprav jídelníček. Uvidíš, že i na jaře se můžeš cítit skvěle! Začínáme 8 týdenní Jarní očistu. Přidej se do skvělé party - už za pár týdnů uvidíš výsledky.
Komentáře
Úžasná dobrota, děkuji. Rychlé, jednoduché a vynikající ❤️
Prosím, jak dlouho se asi peče – 10, nebo 50 min? Nemám zkušenost s fenyklem, tak netuším, ale vypádá to skvěle.🌞