Domů > Zdravé recepty > Zelenina a saláty > Teplá

Gratinovaný mangold

Uvařeno

Snadný a rychlý recept, který jistě zachutná všem. Pokud vyzkoušíte, dejte vědět.

Ingredience
  • žebra řapíkatého mangoldu
  • strouhanka
  • petrželka
  • olivový olej
  • česnek
  • pepř
  • sůl

Jak připravit křupavý pečený mangold

  1. Odkrojte žebra od listů.
  2. Dejte vařit vodu a poté blanšírujte žebra 8 minut.
  3. Sceďte žebra a nechte vychladnout.
  4. V misce smíchejte strouhanku se solí, pepřem, nasekanou petrželkou a česnekem.
  5. Žebra potřete olivovým olejem ze všech stran. Rukou to jde nejrychleji.
  6. Na plech dejte pečicí papír. Předehřejte troubu na 200°C.
  7. Žebra obalte ve strouhance ze všech stran a pořádně jí k ním přitiskněte. Dejte na plech.
  8. Pečte prudce dozlatova.
🎁 Dárkové poukazy 🎁
Co takhle recept na štíhlejší já? Dárkový poukaz na kurzy zdravého vaření - jediný dárek, po kterém váha jde dolů a nálada nahoru!
Prohlédnout

Praktické

  • Na zahradě mám jak mangold řapíkatý, který je použit v receptu, tak listový, který má na rozdíl od tohoto, úzké zelené stopky.
  • Odstraněné listy použijte do jiného receptu.
  • Při pečení není třeba otáčet.

Obměna

  • Strouhanku si můžete obohatit i o jiné bylinky.

Děti

  • Vhodné pro děti od 2 let, ale ubereme sůl a pepř.

PS: Přemýšlíte jak zlepšit postavu a své zdraví?

Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !

Ráda bych ukázala lidem, že veganská strava není jednotvárná, nudná a chudá, jak si bohužel mnoho lidí myslí. Jídlo pro mě má být zdravé a ne jednotvárné, skoro nemocniční. Mé recepty jsou určeny pro ty, kterým vaření z kvalitních ingrediencí, přináší radost, pro ty, co se nebojí experimentovat a chtějí poznat nové chutě, pro ty, pro ty co si rádi u sporáku hrají, pro ty co nepotřebují zasytit jen žaludek, pro ty co si najdou čas pro sebe i svojí rodinu a nebojí se do vaření investovat trochu času. Jste připraveni opustit vaší komfortní zónu?

5 lidí už poděkovalo za článek.

Buďte první, kdo napíše komentář

Vyzkoušejte také

Těstoviny s pečenými rajčaty s rozmarýnem

Těstoviny s rajčaty zapečenými s rozmarýnem jsou italskou tradicí, patřící k létu. Rajčata během několika minut začnou z trouby nádherně vonět, i když obsa...

Gratinovaný chřest

Gratinovaný chřest je vyloženě jarní záležitost. Tento rychlý recept by snad měl chutnat každému. Je voňavý, křupavý a jednoduchý.

Balíček od moře (fotopostup)

Tento jednoduchý recept bez vážení potravin, je typický pro letní sezónu. Barevná zelenina, bylinky a vůně řasy vás zavedou k moři.

Žlutá květáková rýže

Květáková rýže na žluto s indickým kořením. Jednoduchá, chutná a voňavá zeleninová složka talíře, kterou si můžete na talíři doplnit dalšími dobrotami dle ...

Paccheri s cuketou a bazalkovým olejem

Další nápad, jak využít cuketu – jednoduchý a rychlý recept s vůní léta.

Veganské kkwarigochu-jjim jinak

Pikantní a voňavý pokrm inspirovaný korejským receptem, který je skvělý k rýži, těstovinám nebo třeba jako náplň do placek, záleží pouze na vaší fantazii a...