Svatý Mikuláš by koukal, jak se dá mlsat zdravě! Naučte se triky na vánoční cukroví, které potěší i vašeho nutričního poradce.
Jak na to
- Zapneme troubu, aby byla připravená.
- Vychladlou ztuhlou polentu pokrájíme na menší kostky
- V misce smícháme olej, sůl, koření a propláchnutý sezam.
- Kostky potřeme připravenou směsí a dáme na pečícím papíru do trouby na pár minut ogrilovat, dokud nezíská zlatavou barvu a křupavý povrch.
Praktické
- Tímto způsobem obvykle zužitkuji zbytek polenty z předchozího dne.
- Využít můžete jakékoli kombinace polenty z našich receptů – s amarantem, s řasou, s bulgurem, s bršlicí a rýží apod.
Kombinujeme
- Pokrm použijeme jako přílohu k tepelně upravené zelenině a luštěnině, chceme-li připravit kompletní talíř. Rádi ji kombinujeme s omáčkami, kde nám zastoupí roli obvyklého knedlíku.
Obměna
- Koření můžeme podle nálady obměnit za pikantnější nebo naopak jemnější, můžete místo něj dát bylinky nebo je zcela vynechat.
Děti
- Grilovaná polenta je vhodná pro děti cca od 2 let, pokud jim však běžně dáváte grilované jídlo, klidně jim dejte i grilovanou polentu.
PS: Přemýšlíte jak zlepšit postavu a své zdraví?
Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !
Komentáře
Je to dobrota! Věřím, že se výborně hodí k omáčkám – já jsem potřebovala zužitkovat špenát, k tomu jsem dala nakládaný tofu a pár rajčat ze zahrádky, ale příště vyzkouším s omáčkou😘