Domů > Zdravé recepty > Hlavní jídla > Místo masa

Grilovaný “steak” z tempehu

Uvařeno
bez lepku

Léto je sezónou grilování a dobrého jídla. Ale co grilovat, když člověk jí jinak? Zkuste třeba právě tento namarinovaný tempeh. Je to skvělá alternativa klasického “steaku”.

Ingredience
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1/4 šálku shoyu nebi tamari (pro celiaky)
  • 5 lžic vody
  • 2 stroužky protlačeného česneku
  • grilovací koření (např. Steak That od Sonnentor)
  • kremžská hořčice bez cukru (cca 1-2 lžičky)
  • 1 natural tempeh

Trpěla jsem maniodepresivní poruchou, poporodními depresemi, nadváhou, ekzémy, bolestmi zad, návaly vzteku. Měla jsem...

Jak na grilovaný steak z tempehu

  1. Natural tempeh rozkrojte svisle na 2 půlky.
  2. Smíchejte si ingredience na marinádu (kromě hořčice).
  3. Marinádu nalijte do uzavíratelného sáčku a vložte do ní tempeh. Sáček uzavřete.
  4. Nechejte tempeh marinovat přes noc (čím déle, tím lépe!).
  5. Tempeh vyndejte z marinády a potřete hořčicí dle chuti.
  6. Rozpalte domácí gril nebo panini toastovač a tempeh vložte, gril zavřete a nechejte ogrilovat.
  7. Až bude tempeh zlatavý, je hotový.

🚀Začíná jarní očista - tento týden!
Proměň se ze zimní medvědice v jarní gazelu! 😁

Ráno plná energie, pleť jen září, oblečení ti padne a tělo šlape jako hodinky - Pojď do toho!

Praktické

  • Tento tempeh můžete dělat buď na klasickém grilu nebo v panini toastovači. V zimě ho můžete upéct v troubě.
  • Výborný je k opečenému/ogrilovanému plátku kváskového chleba (topinka) nebo mezi 2 plátky kváskového chleba á la sendvič. Přidejte k němu větší zeleninový salát a třeba grilovanou cuketu/kukuřici a máte výborné jídlo na letní grilovačku s přáteli.
  • Hodí se také k jakékoliv omáčce nebo zeleninovému jídlu a obilovině (u nás byl k vařené pohance a dušené mrkvičce).

Obměna

  • Koření a dochucovadla do marinády můžete obměnit dle vaší chuti (stačí se inspirovat “masovými” recepty).

🌱 PS: Začni svou jarní proměnu!

Probuď energii a uprav jídelníček. Uvidíš, že i na jaře se můžeš cítit skvěle! Začínáme 8 týdenní Jarní očistu. Přidej se do skvělé party - už za pár týdnů uvidíš výsledky.

Zdravé recepty, zdravé vaření a životní styl. Tisíce receptů zdarma. Co víme, sdílíme! :-)

14 lidí už poděkovalo za článek.

Komentáře

S křenovkou 👌

Ukázat další komentáře

Vyzkoušejte také

Zapečené “šunkové” těstoviny à la šunkofleky

Kam se hrabou klasické šunkafleky! Tenhle recept boduje už řadu let a pořád patří mezi naše oblíbené.

Čočkovo-houbové karbanátky bez masa

Veganské, bezlepkové karbanátky ze sušených hub a červené čočky chutnají, jako by byly obalované ve strouhance. Jsou velmi syté, nedají moc práce chutnaly ...

Japonský tofu sendvič Onigirazu

Nemůžete se rozhodnout, jestli si s sebou na svačinu udělat sushi, anebo sendvič? Udělejte si zdravý Sushi sendvič s křupavým tofu.
25
3

Jáhlová kaše s pečenou řepou a černou čočkou

Když se kouknete na ingredience asi nebudete mít chuť se do toho receptu pustit. Jedna porce a tolik věcí! Ale bez práce nejsou koláče a tahle kaše je fakt...

Osvěžující kuskus

V létě není nad jednoduché a osvěžující jídlo. Tohle se perfektně hodí na výlety, do krabičky a nebo můžete takto navrstvit kuskus i do menších pohárků a p...

Fazole černé oko na houbách

Pár ingrediencí a taková dobrota! Připomíná to trochu guláš nebo něco dobrého na smetaně a na houbách. Musela jsem tyhle fazole udělat pro velký úspěch hne...