- 120 g fazolí černé oko
- ½ lžičky kurkumy
- ½ lžičky mleté pikantní papričky
- 1 ½ lžičky červené sladké papriky
- 1 lžíce tamarindové pasty
- 1 lžička kmínu
- 1 lžičku sušených listů curry
- kokosový olej
- petrželová nať
- 1 vrchovatá lžíce cizrnové mouky
- sůl
- voda
Jak připravit indické fazolové kari
- Večer namočte fazole a nechte je přes noc ve vodě. Druhý den sceďte a asi 50 minut povařte ve vodě.
- Zatím co se vaří fazole, dejte do hrnce olej, kmín a kari listy. Lehce orestujte. Poté přidejte cizrnovou mouku a lehce jí také orestujte. Zalijte vroucí vodou, podle oka, pořádně míchejte. Musí se vám utvořit taková krémová konzistence.
- Tento krém posypejte chilli, sladkou paprikou, kurkumou, solí a pečlivě promíchejte, krém nesmí mít hrudky, pokud se vytvoří hrudky, vezměte tyčový mixér a krátce rozšlehejte.
- Nyní, když jsou fazole vařené, přidejte je do krému, přidejte trochu tamarindové omáčky a upravte konzistenci přidáním vody podle vašich preferencí. Vařte 8 minut a nakonec přidejte čerstvou petrželku.
Co takhle recept na štíhlejší já? Dárkový poukaz na kurzy zdravého vaření - jediný dárek, po kterém váha jde dolů a nálada nahoru!
Prohlédnout
Praktické
- Tyto fazole jsou bohaté na vitamín A, C a skupiny B, ale také na minerály, jako je železo, hořčík, draslík, vápník, zinek a selen. Pokud jde o bílkoviny, 100 gramů těchto fazoli jich obsahuje asi 23 gramů.
Obměna
- Pokud vám chutná čerstvý koriandr, použijte ho místo petrželky.
- Můžete vyzkoušet i jiné druhy fazolí.
Děti
- Pikantní jídlo nevhodné pro děti.
PS: Přemýšlíte jak zlepšit postavu a své zdraví?
Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !
Komentáře
Dají se něčím nahradit kari listy, prosím?
Vypadá to dobře, ale já u těch receptů tápu, co se k tomu hodí za přílohu prosím?