Domů > Zdravé recepty > Hlavní jídla > Rizota

Hedvábná rýže

Uvařeno
bez lepku
bez mléka

Chcete něco jemného, ​​krémového a sametového? Vyzkoušejte toto rizoto. Schovala jsem do něj i listy daikonu, který jsem dnes ráno sklidila, protože jak říkají Japonci, nic z daikonu se nevyhazuje.

Ingredience
  • kulatá rýže
  • 100 g hedvábného tofu
  • 200 g vařených fazolí cannellini
  • listy daikonu
  • 1 lžíce dýňových semínek
  • kousek pórku
  • sůl
  • pepř
  • olej
  • citrónová šťáva
  • kokosové plátky

Změnu jídelníčku jsem udělal kvůli zdravotním problémům. Neuměl jsem vůbec vařit. Během kurzu jsem si dva měsíce vaři...

Jak připravit hedvábnou rýži s fazolemi a daikonem

  1. Nalijte olej do pánve s nakrájeným pórkem a listy daikonu. Přidejte také nahrubo nakrájená dýňová semínka. Osmahněte a přidejte trochu vody, aby se pórek nespálil.
  2. Do kuchyňského robotu vložte hedvábné tofu, fazole cannellini, sůl a citrónovou šťávu. Rozmixujte, abyste získali sametový krém.
  3. Do pánve přidejte krém a opepřete. Promíchejte.
  4. Uvařte rýži a přidejte ji s trochou tekutiny z vaření do pánve. Zvyšte teplotu a vše promíchejte.
  5. Na pánvi zlehka opečte kokosové lupínky a posypejte povrch pokrmu.
Jarní únava? Potíže s trávením?
V naší 3denní jarní výzvě ti ukážeme jak probudit svou energii a využít sílu jara naplno!
Registrace zdarma

Praktické

  • Rýži přidejte i s trochou tekutiny, popřípadě si jí nechte stranou. Pokrm  v bodě 4 začne houstnout.

Obměna

  • Můžete použít jakoukoliv rýže vhodnou na rizota.
  • Pokud neseženete daikon s listy, můžete použít listy špenátu, čekanky, mangoldu…
  • Můžete použít jakékoliv bílé fazole jemné struktury.

Děti

  • Vhodné pro děti od 2 let, ale ubereme olej a sůl a vynecháme pepř. Pozor na kusy semínek.

PS: Povánoční kila, únava nebo lenora. Známe to!

Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !

Ráda bych ukázala lidem, že veganská strava není jednotvárná, nudná a chudá, jak si bohužel mnoho lidí myslí. Jídlo pro mě má být zdravé a ne jednotvárné, skoro nemocniční. Mé recepty jsou určeny pro ty, kterým vaření z kvalitních ingrediencí, přináší radost, pro ty, co se nebojí experimentovat a chtějí poznat nové chutě, pro ty, pro ty co si rádi u sporáku hrají, pro ty co nepotřebují zasytit jen žaludek, pro ty co si najdou čas pro sebe i svojí rodinu a nebojí se do vaření investovat trochu času. Jste připraveni opustit vaší komfortní zónu?

12 lidí už poděkovalo za článek.

Buďte první, kdo napíše komentář

Vyzkoušejte také

Zimní Kung Pao (vegan)

Pikantní voňavé jídlo, které vás zahřeje, taková je tato variace na oblíbené Kung Pao. Dejte vědět, jak vám chutnalo.

Osmahnutá rýže se zeleninou a tempehem

Rychlé jednoduché jídlo bez masa a lepku, skvělé pro začínající podzim.

Žluté rizoto

Cuketová sezóna je v plném proudu a na zahradě jako každé léto nesmí chybět ta krásně žlutá. Samozřejmě jí můžete nahradit jakoukoliv jinou cuketou.

Teplý vánoční předkrm

Přestože brokolice Romanesco nepatří mezi tradiční česká vánoční jídla, určitě nikoho nezklame a na vánočním stole si najde své místo. Už jen proto, že jej...

Fazolová pomazánka tří pepřů

Pokud máte rádi různé pomazánky, myslím, že tahle bude vám chutnat. Vychutnejte si ji třeba s kváskovým chlebem nebo plackami jako rychlou a zdravou svačin...

Prasorizo – řecký pórek s rýží

Prasorizo je přirozeně veganské jídlo, které je syté a plné chuti. Tato řecká klasika je vyrobena z hrstky jednoduchých surovin a je z ní lehký a zdravý ob...