- kulatá rýže
- 100 g hedvábného tofu
- 200 g vařených fazolí cannellini
- listy daikonu
- 1 lžíce dýňových semínek
- kousek pórku
- sůl
- pepř
- olej
- citrónová šťáva
- kokosové plátky
Jak připravit hedvábnou rýži s fazolemi a daikonem
- Nalijte olej do pánve s nakrájeným pórkem a listy daikonu. Přidejte také nahrubo nakrájená dýňová semínka. Osmahněte a přidejte trochu vody, aby se pórek nespálil.
- Do kuchyňského robotu vložte hedvábné tofu, fazole cannellini, sůl a citrónovou šťávu. Rozmixujte, abyste získali sametový krém.
- Do pánve přidejte krém a opepřete. Promíchejte.
- Uvařte rýži a přidejte ji s trochou tekutiny z vaření do pánve. Zvyšte teplotu a vše promíchejte.
- Na pánvi zlehka opečte kokosové lupínky a posypejte povrch pokrmu.
V naší 3denní jarní výzvě ti ukážeme jak probudit svou energii a využít sílu jara naplno!
Registrace zdarma
Praktické
- Rýži přidejte i s trochou tekutiny, popřípadě si jí nechte stranou. Pokrm v bodě 4 začne houstnout.
Obměna
- Můžete použít jakoukoliv rýže vhodnou na rizota.
- Pokud neseženete daikon s listy, můžete použít listy špenátu, čekanky, mangoldu…
- Můžete použít jakékoliv bílé fazole jemné struktury.
Děti
- Vhodné pro děti od 2 let, ale ubereme olej a sůl a vynecháme pepř. Pozor na kusy semínek.
PS: Povánoční kila, únava nebo lenora. Známe to!
Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !
Buďte první, kdo napíše komentář