Domů > Zdravé recepty > Přílohy

Heukmi Bap – korejská fialová rýže

Uvařeno
bez lepku
bez sóji

Vyzkoušejte tuto netradiční a přesto velice jednoduchou přílohu, kterou si můžete ozvláštnit svůj talíř.

Ingredience
  • 1 lžíce černé rýže nerone
  • 160 g celozrnné rýže baldo
  • voda
  • sůl

Jana se dostala na váhu téměř 100 kilo. Mohl za to životní styl i snížená funkce štítné žlázy. Ve svém příběhu píše, ...

Jak připravit korejskou fialovou rýži

  1. Vařte společně obě rýže po dobu podle použité odrůdy.
  2. Po uvaření osolte, promíchejte a podle potřeby použijte ve vašich receptech.
Cukroví bez cukru?
Svatý Mikuláš by koukal, jak se dá mlsat zdravě! Naučte se triky na vánoční cukroví, které potěší i vašeho nutričního poradce.
Jak na to

Praktické

  • Moje verze receptu se liší tím, že jsem použila italskou rýži baldo. Vaří se stejně dlouho, jako ta černá a proto tato volba.

    Obměna

    • Černá lepkavá rýže se také nazývá černá sladká rýže a při vaření má lepkavější konzistenci a má mírně sladší chuť než běžná černá rýže. Takže pokud se vám podaří koupit korejskou černou rýži, určitě jí použijte. I efekt fialové barvy bude mnohem lepší, protože budete moci použít bílou kulatou rýži.

      Pro zajímavost

      • Korejská fialová rýže je, když se černá rýže vaří s bílou, což má za následek celkově fialovou barvu a tak ji mnozí nazývají „fialová rýže“.
      • Černá rýže byla ve starých asijských kulturách velmi vzácná, ale vyhledávaná pro její zdravotní přínosy, dokonce dostala název „zakázaná rýže“, protože byla dostupná pouze pro císaře, aby si zajistil zdraví a dlouhověkost a pro všechny ostatní byla zakázána.
      • V korejské kuchyni existují dva různé druhy černé rýže. Jednou je černá lepkavá rýže, která se zdá být běžněji používána při vaření s rýží a druhá je nelepivá černá rýže.

      PS: Přemýšlíte jak zlepšit postavu a své zdraví?

      Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !

      Ráda bych ukázala lidem, že veganská strava není jednotvárná, nudná a chudá, jak si bohužel mnoho lidí myslí. Jídlo pro mě má být zdravé a ne jednotvárné, skoro nemocniční. Mé recepty jsou určeny pro ty, kterým vaření z kvalitních ingrediencí, přináší radost, pro ty, co se nebojí experimentovat a chtějí poznat nové chutě, pro ty, pro ty co si rádi u sporáku hrají, pro ty co nepotřebují zasytit jen žaludek, pro ty co si najdou čas pro sebe i svojí rodinu a nebojí se do vaření investovat trochu času. Jste připraveni opustit vaší komfortní zónu?

      28 lidí už poděkovalo za článek.

      Buďte první, kdo napíše komentář

      Vyzkoušejte také

      Prasorizo – řecký pórek s rýží

      Prasorizo je přirozeně veganské jídlo, které je syté a plné chuti. Tato řecká klasika je vyrobena z hrstky jednoduchých surovin a je z ní lehký a zdravý ob...

      Korejské letní jjigae

      Pro milovníky korejské kuchyně, pikantního jídla a polévek, další korejské Jjigae, které stojí za to vyzkoušet.

      Bun dosa

      Bun dosa jsou placičky z fermentované rýže dle receptu z jižní Indie. Jsou skvělé například k curry nebo chutney. Jejich příprava vám zabere trošku času, a...

      Korejské žampiony

      Vyzkoušejte lahodné korejské žampiony, které vás překvapí svou bohatou chutí a jednoduchou přípravou. Tento rychlý a zdravý pokrm je skvělou volbou pro mil...

      Korejský Goguma bap

      Jednoduchý a přitom lahodný recept inspirovaný korejskou kuchyní. Vyzkoušejte a uvidíte, že díky vynikající zálivce i obyčejná rýže s batátem bude mít neuv...

      Řecká Gemista (plněná zelenina)

      V tomto původně řeckém receptu je možné zužitkovat letní úrodu zeleniny. Název receptu gemista znamená v překladu z řečtiny plněný. Pro chuťovou autenticit...