Domů > Zdravé recepty > Hlavní jídla > Houby

Hlíva na fenyklu

Uvařeno
bez lepku
bez sóji

Recept pro milovníky rychlých a jednoduchých jídel – lahodná hlíva na fenyklu. Stačí nasekat, smíchat, restovat a posypat posypkou a zdravé chutné jídlo máte na stole.

Ingredience
  • hlíva
  • fenykl
  • olej
  • česnek
  • fenyklové vousy
  • pepř
  • sůl

Po dvou dětech jsem měla o 10 kg víc, než jsem byla zvyklá. I když jsem se snažila, nešlo to dolů. Přidaly se různé z...

Recept na hlívu na fenyklu

  1. Natrhejte hlívu a dejte na pánev s olejem. Osmahněte a restujte asi 10 minut.
  2. Nakrájejte na tenké plátky fenykl a přidejte ho k hlívě. Osolte, opepřete, přidejte česnek, promíchejte a orestujte. Můžete přidat i malinko vody.
  3. Restujte, dokud fenykl trochu nezměkne, nesmí se rozvařit.
  4. Nakonec posypte fenyklový vousem nebo jinou posypkou.
🚀Začíná jarní očista - tento týden!
Proměň se ze zimní medvědice v jarní gazelu! 😁

Ráno plná energie, pleť jen září, oblečení ti padne a tělo šlape jako hodinky - Pojď do toho!

Praktické

  • Nemusíte nic nic vážit, řiďte se počtem strávníků a velikostí fenyklu.
  • Nerozvařte fenykl.

Obměna

  • Můžete přidat jakoukoliv zelenou posypku.

Děti

  • Vhodné pro děti od 2 let, ale ubereme olej a sůl a vynecháme pepř.

🌱 PS: Začni svou jarní proměnu!

Probuď energii a uprav jídelníček. Uvidíš, že i na jaře se můžeš cítit skvěle! Začínáme 8 týdenní Jarní očistu. Přidej se do skvělé party - už za pár týdnů uvidíš výsledky.

Ráda bych ukázala lidem, že veganská strava není jednotvárná, nudná a chudá, jak si bohužel mnoho lidí myslí. Jídlo pro mě má být zdravé a ne jednotvárné, skoro nemocniční. Mé recepty jsou určeny pro ty, kterým vaření z kvalitních ingrediencí, přináší radost, pro ty, co se nebojí experimentovat a chtějí poznat nové chutě, pro ty, pro ty co si rádi u sporáku hrají, pro ty co nepotřebují zasytit jen žaludek, pro ty co si najdou čas pro sebe i svojí rodinu a nebojí se do vaření investovat trochu času. Jste připraveni opustit vaší komfortní zónu?

49 lidí už poděkovalo za článek.

Komentáře

Gabriela
28. 3. 2025

Dobrý den, výborný recept. Můžu se zeptat, proč je pokrm vhodný až od 12 let? Dekuji

Hlíva na fenyklu, posypaná hoblinkami parmezánu byl dnešní rychlý oběd. Snědl se tak rychle, že jsem nestihla fotku :-) Zaujalo mě “natrhání” hlívy – rychlé, oddělují se snadno kousky po ceké délce i s nožičkou a po orestování s fenyklem výborně vypadá. Děkuji.

Ukázat další komentáře

Vyzkoušejte také

Čekankové rizoto

Rizoto s čekankou je skvělým způsobem, jak ozvláštnit váš jídelníček a vnést do něj jemně nahořklou, ale osvěžující chuť této jedinečné zeleniny. V kombina...

Hlíva s omáčkou z kaparů a růžového pepře

Výborná pečená hlíva doplněná dipem, který můžete využít i k jiným receptům.Tento dip si můžete přizpůsobit vaší chuti a měnit konzistenci podle toho, na c...

Veganská flákota

Pokud si v kuchyni rádi hrajete, pak je tento recept přesně pro vás. Marinovaná hlíva chytne perfektní masovou konzistenci a červená řepa se postará o zbyt...

Nožičky z hlívy v omáčce citronette

Někdy se poštěstí a sežene se hlíva, která má silnější nožičky, které jdou krájet na plátky. Hned jsem toho využila a připravila tuto rychlovku, která nás ...

Smetanová čočka

I obyčejná čočka může být chutná a nám tato verze hodně chutnala. Věřím, že nezklame ani vás.

Žampiony s tofu na rýžových těstovinách

Snadný, rychlý a zdravý oběd či večeře. Smícháním pár ingrediencí dostaneme chutný pokrm.