- hlíva
- fenykl
- olej
- česnek
- fenyklové vousy
- pepř
- sůl
Recept na hlívu na fenyklu
- Natrhejte hlívu a dejte na pánev s olejem. Osmahněte a restujte asi 10 minut.
- Nakrájejte na tenké plátky fenykl a přidejte ho k hlívě. Osolte, opepřete, přidejte česnek, promíchejte a orestujte. Můžete přidat i malinko vody.
- Restujte, dokud fenykl trochu nezměkne, nesmí se rozvařit.
- Nakonec posypte fenyklový vousem nebo jinou posypkou.
Proměň se ze zimní medvědice v jarní gazelu! 😁
Ráno plná energie, pleť jen září, oblečení ti padne a tělo šlape jako hodinky - Pojď do toho!

Praktické
- Nemusíte nic nic vážit, řiďte se počtem strávníků a velikostí fenyklu.
- Nerozvařte fenykl.
Obměna
- Můžete přidat jakoukoliv zelenou posypku.
Děti
- Vhodné pro děti od 2 let, ale ubereme olej a sůl a vynecháme pepř.
🌱 PS: Začni svou jarní proměnu!
Probuď energii a uprav jídelníček. Uvidíš, že i na jaře se můžeš cítit skvěle! Začínáme 8 týdenní Jarní očistu. Přidej se do skvělé party - už za pár týdnů uvidíš výsledky.
Komentáře
Dobrý den, výborný recept. Můžu se zeptat, proč je pokrm vhodný až od 12 let? Dekuji
Hlíva na fenyklu, posypaná hoblinkami parmezánu byl dnešní rychlý oběd. Snědl se tak rychle, že jsem nestihla fotku :-) Zaujalo mě “natrhání” hlívy – rychlé, oddělují se snadno kousky po ceké délce i s nožičkou a po orestování s fenyklem výborně vypadá. Děkuji.