Na kari:
Proměň se ze zimní medvědice v jarní gazelu! 😁
Ráno plná energie, pleť jen září, oblečení ti padne a tělo šlape jako hodinky - Pojď do toho!

- 300 g hlívy
- 1 mrkev
- kus pórku
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 rovná lžíce žluté kari pasty
- 1 lžička kurkumy
- 1 lžička garam masaly
- 1 lžička mletého zázvoru
- listy kafírové limety
- sůl
- sezamový olej
- 600 ml zeleninového vývaru/vody
- půl hrnku uvařených fazolí
Na kešu smetanu:
- 1/2 hrnku namočených kešu
- špetka soli
- 1 lžička citrónové šťávy
- 70 ml vody
Jak připravit kari z hlívy ústřičné
- Hlívu pokrájíme na kousky, česnek a cibuli nadrobno, mrkev na tenčí nudličky a pórek na kolečka. V hrnci rozpálíme sezamový olej, přihodíme cibuli a česnek, na to přidáme kari pastu a všechno koření, krátce zarestujeme, přidáme hlívu a zalijeme vývarem nebo vodou. Osolíme, přihodíme lístky kafírové limetky a pod poklicí dusíme asi 10 minut. Po uplynutí této doby přihodíme mrkev a dál dusíme.
- Mezitím připravíme kešu smetanu, a to tak, že všechny ingredience na smetanu dáme do mixéru a rozmixujeme dohladka.
- Nyní do hrnce přidáme pórek, uvařené fazole a smetanu a krátce povaříme.
- Zdobíme koriandrem či petrželkou a praženými sezamovými semínky.
Praktické
- Podáváme s rýží (při přípravě receptu byla použita natural smíchaná s trochou červené) či jinou oblíbenou obilovinou.
- Kari pasty a koření dejte dle své chuti.
Obměna
- Fazole zvolte dle chuti (pinto, černé, máslové apod.).
- Místo lístků z kafírové limety použijte trošku citrónové či limetkové šťávy nebo více okyselte kešu smetanu.
Děti
- Vhodné pro děti od 2 let, ale ubereme sůl, olej a koření.
🌱 PS: Začni svou jarní proměnu!
Probuď energii a uprav jídelníček. Uvidíš, že i na jaře se můžeš cítit skvěle! Začínáme 8 týdenní Jarní očistu. Přidej se do skvělé party - už za pár týdnů uvidíš výsledky.
Komentáře
Kari jízda od oblíbené kuchařky ❤️
Vynikající! Měla jsem teda hrách, ale moc mi chutnalo – jídlo je tak akorát pikantní a ta kešu smetana prostě super😋