- 1 velká mrkev
- 1 petržel
- 1 stonek řapíkatého celeru
- 1 malá cuketa
- 1 rostlinná smetana
- 1 balení hlívy ústřičné (300 g)
- 1 l vody nebo vývaru
- pórek (kousek)
- hrášek (hrst)
- sůl
- pepř
- mletý kmín
- 1 lžíce dijonské hořčice
Jak připravit hlívu se zeleninou na smetaně
- Mrkev, petržel, cuketu a řapíkatý celer nakrájíme na kostky, zalijeme vodou nebo vývarem, osolíme, opepříme, okmínujeme a vaříme doměkka.
- Jakmile je zelenina měkká, polovinu odebereme, rozmixujeme dohladka a vrátíme zpět do hrnce.
- K základu přidáme nakrájenou hlívu a pórek, zalijeme smetanou, přidáme lžíci hořčice a zhruba 10 minut provaříme.
- Minutku před koncem vaření přihodíme hrášek.
Svatý Mikuláš by koukal, jak se dá mlsat zdravě! Naučte se triky na vánoční cukroví, které potěší i vašeho nutričního poradce.
Jak na to
Praktické
- Podáváme s obilovinou podle chuti, skvěle se hodí celozrnný kuskus či rýže.
- Pro bezlepkovou dietu zvolíme jako přílohu obilovinu bez lepku.
Obměna
- Můžete použít i jinou zeleninu dle sezóny, chuti a stavu zásob.
Děti
- Vhodné pro děti od 2 let, ale ubereme sůl a koření.
PS: Přemýšlíte jak zlepšit postavu a své zdraví?
Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !
Komentáře
Mnam, tak to bola dobrota!😋 Ja som zeleninu nemixovala a hlivu som najskor orestovala na cesnaku, aby bola chrumkavejsia. Recept zaradzujem medzi moje oblubene😃
Tez se pridavam k pochvale. Trosku jsem tam prisypala jeste kurkumy a sladke papriky na barvu a proste jako obvykle, jedna basen :-)