Domů > Zdravé recepty > Hlavní jídla > Houby

Hlívové špízy

Uvařeno
bez lepku
bez sóji
bez cukru

Podzim a houby patří k sobě, proto přináším snadný recept na pečené špízy z hlívy. Marinovaná v pikantní omáčce, pečená do křupava a ozdobená sezamem a bylinkami – skvělá podzimní pochoutka!

Ingredience
  • menší hlavičky hlívy
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžíce tamari
  • 1 lžička rýžového sirupu
  • 1 lžička gochujangu
  • sezamové semínko
  • tymián
  • rozmarýn
  • oregáno
  • směs koření holy veggie
  • olivový olej
  • sůl
  • půl skleničky vody

Chci svěřit se svým životním příběhem, abyste pochopili, co muselo mé tělo snést a jak blahodárné a zachraňující účin...

Jak připravit pečené špízy z hlívy

  1. Ve skleničce s vodou rozmíchejte gochujang, rýžový sirup, prolisovaný česnek, špetku holy veggie a tamari.
  2. Očistěte hlívy a dejte marinovat do připravené omáčky.
  3. Po cca hodině marinování napíchejte hlívu na špejli.
  4. Plech vystelte pečicím papírem, dejte na něj špízy, polijte zbylou marinádou a zakápněte olivovým olejem.
  5. Dejte péct.
  6. Asi v polovině pečení přidejte sezamové semínko a čerstvé bylinky.
  7. Dokončete pečení, aby houby byly pěkně karamelizované.
Hurá na Podzimní detox! 🍂
Společně přejdeme z letního lenošení na podzimní vitalitu! 💪 Provedu tě labyrintem zdravého jídelníčku. Vstup se brzy zavře, tak pojď dřív, než se proměníš v dýni! 🎃
Nechci být dýně, jdu do toho!

Praktické

  • Hlívu nemusíte napichovat na špejli, jde jen o estetiku podávání.
  • Podávala jsem s korejskou fialovou rýží.
  • Pro verzi bez sóji použijte hrachovou, pohankovou nebo cizrnovou tamari namísto sójové.

Obměna

  • Můžete použít jakékoliv bylinky.

Děti

  • Pikantní jídlo nevhodné pro děti.

PS: Vstup do Podzimního detoxu zavřeme rychleji než ledničku s čokoládou! 🍫

Rezervovali jsme vám místečko v naší 8týdenní oáze pohody, kde společně vykouzlíme postavu snů, pošleme stres na dovolenou a nastartujeme energii na plný plyn - prostě balíček sebelásky se vším všudy! 🌟 Beru to i s mašlí! →

Ráda bych ukázala lidem, že veganská strava není jednotvárná, nudná a chudá, jak si bohužel mnoho lidí myslí. Jídlo pro mě má být zdravé a ne jednotvárné, skoro nemocniční. Mé recepty jsou určeny pro ty, kterým vaření z kvalitních ingrediencí, přináší radost, pro ty, co se nebojí experimentovat a chtějí poznat nové chutě, pro ty, pro ty co si rádi u sporáku hrají, pro ty co nepotřebují zasytit jen žaludek, pro ty co si najdou čas pro sebe i svojí rodinu a nebojí se do vaření investovat trochu času. Jste připraveni opustit vaší komfortní zónu?

11 lidí už poděkovalo za článek.

Komentáře

Zdravím, priznám sa, že sa v niektorých dochucovadlách/ surovinách ešte strácam preto sa chcem opýtať, čo a ako nahradiť aby to nebolo pikantné? ( deti) Vďaka

Zrovna jsem náhodou loupila hlívu, takže děkuju za recept!

Ukázat další komentáře

Vyzkoušejte také

Korejské žampiony

Vyzkoušejte lahodné korejské žampiony, které vás překvapí svou bohatou chutí a jednoduchou přípravou. Tento rychlý a zdravý pokrm je skvělou volbou pro mil...

Cizrnové Marry Me

Původ receptu, toho originálního Marry Me, není znám. Pravděpodobně se zrodil v USA a měl obrovský úspěch. Recept dělá čest svému jménu. Je tak dobrý, že k...

Nadívané Portobello

K podzimu patří houby a toto je malý nápad jak podávat houby portobello. Perfektní volba pro zdravou večeři nebo jako efektní předkrm, kterým zaručeně ohro...

Gratinovaná hlíva s krémem

Jednoduchý a rychlý recept, na kterém si jistě pochutnáte. Houby jsou vynikající skoro ke všemu, např. k plackám a z krému můžete snadno připravit klasicko...

Zimní Kung Pao (vegan)

Pikantní voňavé jídlo, které vás zahřeje, taková je tato variace na oblíbené Kung Pao. Dejte vědět, jak vám chutnalo.

Svěží letní steak

Lehký a svěží recept, který přijde vhod v horkých letních dnech. Pokud se do toho pustíte, dejte vědět, jak vám chutnalo. Osobně jsem nadšená. Chce to čas ...