- menší hlavičky hlívy
- 2 stroužky česneku
- 1 lžíce tamari
- 1 lžička rýžového sirupu
- 1 lžička gochujangu
- sezamové semínko
- tymián
- rozmarýn
- oregáno
- směs koření holy veggie
- olivový olej
- sůl
- půl skleničky vody
Jak připravit pečené špízy z hlívy
- Ve skleničce s vodou rozmíchejte gochujang, rýžový sirup, prolisovaný česnek, špetku holy veggie a tamari.
- Očistěte hlívy a dejte marinovat do připravené omáčky.
- Po cca hodině marinování napíchejte hlívu na špejli.
- Plech vystelte pečicím papírem, dejte na něj špízy, polijte zbylou marinádou a zakápněte olivovým olejem.
- Dejte péct.
- Asi v polovině pečení přidejte sezamové semínko a čerstvé bylinky.
- Dokončete pečení, aby houby byly pěkně karamelizované.
Proměň se ze zimní medvědice v jarní gazelu! 😁
Ráno plná energie, pleť jen září, oblečení ti padne a tělo šlape jako hodinky - Pojď do toho!

Praktické
- Hlívu nemusíte napichovat na špejli, jde jen o estetiku podávání.
- Podávala jsem s korejskou fialovou rýží.
- Pro verzi bez sóji použijte hrachovou, pohankovou nebo cizrnovou tamari namísto sójové.
Obměna
- Můžete použít jakékoliv bylinky.
Děti
- Pikantní jídlo nevhodné pro děti.
🌱 PS: Začni svou jarní proměnu!
Probuď energii a uprav jídelníček. Uvidíš, že i na jaře se můžeš cítit skvěle! Začínáme 8 týdenní Jarní očistu. Přidej se do skvělé party - už za pár týdnů uvidíš výsledky.
Komentáře
Zdravím, priznám sa, že sa v niektorých dochucovadlách/ surovinách ešte strácam preto sa chcem opýtať, čo a ako nahradiť aby to nebolo pikantné? ( deti) Vďaka
Zrovna jsem náhodou loupila hlívu, takže děkuju za recept!