- menší hlavičky hlívy
- 2 stroužky česneku
- 1 lžíce tamari
- 1 lžička rýžového sirupu
- 1 lžička gochujangu
- sezamové semínko
- tymián
- rozmarýn
- oregáno
- směs koření holy veggie
- olivový olej
- sůl
- půl skleničky vody
Jak připravit pečené špízy z hlívy
- Ve skleničce s vodou rozmíchejte gochujang, rýžový sirup, prolisovaný česnek, špetku holy veggie a tamari.
- Očistěte hlívy a dejte marinovat do připravené omáčky.
- Po cca hodině marinování napíchejte hlívu na špejli.
- Plech vystelte pečicím papírem, dejte na něj špízy, polijte zbylou marinádou a zakápněte olivovým olejem.
- Dejte péct.
- Asi v polovině pečení přidejte sezamové semínko a čerstvé bylinky.
- Dokončete pečení, aby houby byly pěkně karamelizované.
Společně přejdeme z letního lenošení na podzimní vitalitu! 💪 Provedu tě labyrintem zdravého jídelníčku. Vstup se brzy zavře, tak pojď dřív, než se proměníš v dýni! 🎃
Nechci být dýně, jdu do toho!
Praktické
- Hlívu nemusíte napichovat na špejli, jde jen o estetiku podávání.
- Podávala jsem s korejskou fialovou rýží.
- Pro verzi bez sóji použijte hrachovou, pohankovou nebo cizrnovou tamari namísto sójové.
Obměna
- Můžete použít jakékoliv bylinky.
Děti
- Pikantní jídlo nevhodné pro děti.
PS: Vstup do Podzimního detoxu zavřeme rychleji než ledničku s čokoládou! 🍫
Rezervovali jsme vám místečko v naší 8týdenní oáze pohody, kde společně vykouzlíme postavu snů, pošleme stres na dovolenou a nastartujeme energii na plný plyn - prostě balíček sebelásky se vším všudy! 🌟 Beru to i s mašlí! →
Komentáře
Zdravím, priznám sa, že sa v niektorých dochucovadlách/ surovinách ešte strácam preto sa chcem opýtať, čo a ako nahradiť aby to nebolo pikantné? ( deti) Vďaka
Zrovna jsem náhodou loupila hlívu, takže děkuju za recept!