- 1 lžíce oleje
- 1 cibule
- kousek cukety
- 1 menší mrkev
- 1 velký hřib (pravák, suchohřib) nebo několik menších
- 1 lžička garam masaly
- 0,5 lžičky kari (sladkého)
- 1/4 lžičky římského kmínu mletého
- 1 lžička sladké papriky
- špetka chilli prášku
- 1 lžíce rajčatového pyré/protlaku
- hrst uvařené cizrny
- sůl
Jak připravit hřibovou Chana Masalu
- Nakrájíme cibuli na kostičky, mrkev a cuketu na sirčičky a hříbky na menší kousky.
- Na oleji si zpěníme cibulku se solí.
- Přidáme všechno koření (masalu, kmín, papriku, chilli a kari).
- Po půl minutě smažení přisypeme nakrájenou zeleninu.
- Dalších 30 sekund restujeme.
- Přidáme hřiby a zalijeme vývarem nebo vodou.
- Dusíme cca 7 minut, než zelenina změkne.
- K vařící se směsi přidáme uvařenou cizrnu a rajčatové pyré.
- Ochutnáme a případně chuť doladíme sojovkou nebo umeoctem.
- Podáváme s rýží. Pokud máme rádi, můžeme ozdobit čerstvým koriandrem nebo petrželkou či jinou bylinkou.
V naší 3denní jarní výzvě ti ukážeme jak probudit svou energii a využít sílu jara naplno!
Registrace zdarma
Obměna
- Pokud nemáte rajčatové pyré, můžete místo něj použít 1 menší rajčátko nebo ho úplně vynechat. Pyré jídlo hezky zahustí, ale není nutné.
- Čerstvé hříbky můžete nahradit sušenými. Nebo použít koupené – žampióny, portobello či hlívu.
- Místo cizrny dejte třeba velké bílé nebo jiné fazole.
- Mrkev a cuketu můžete nahradit za jinou zeleninu. Výborný je batát, dýně, paprika aj.
- Pokud máte rádi, můžete si do jídla přidat ještě česnek.
Děti
- Toto jídlo je vhodné pro děti od 2 let.
PS: Povánoční kila, únava nebo lenora. Známe to!
Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !
Komentáře
Tak zase moc velká dobrota . Konečně rostou hříbky a člověk můž kouzlit.