- 150 g uvařené loupané červené čočky
- 100 g lískových ořechů a mandlí
- 2 stroužky česneku
- olej
- citrónová šťáva
- houby (jakékoliv aromatické)
- sůl
- pepř
- čerstvý tymián
- čerstvá petrželka
Jak připravit paštiku z hub, ořechů a čočky
- Vařenou čočku nechte okapat v cedníku.
- Do pánve dejte olej, houby, tymián, prolisovaný česnek, sůl, pepř a lískové ořechy s mandlemi. Jemně orestujte, dokud houby nejsou měkké.
- Po uvaření nechte vychladnout a dejte společně s čočkou do mixéru. Přidejte citrónovou šťávu a syrový vymačkaný česnek. Stačí trošku. Rozmixujte nahrubo.
- Do misky naložte paštiku, posypejte čerstvou petrželkou a zakápněte trochou extra panenského olivového oleje.
Svatý Mikuláš by koukal, jak se dá mlsat zdravě! Naučte se triky na vánoční cukroví, které potěší i vašeho nutričního poradce.
Jak na to
Praktické
- Uchovávat v lednici.
- Paštika je vhodná k pečivu, k sušenkám do placek a na jakékoliv pohoštění.
- Na tuto pomazánku není vhodná hlíva.
Obměna
- Místo tymiánu můžete použít třeba rozmarýn. Ten si s houbami také dobře rozumí.
Děti
- Vhodné pro děti od 1,5 roku, ale zásadně ubereme sůl, olej a koření.
- Pro malé děti je lepší rozmixovat paštiku do hladka, aby v ní nezůstaly větší kousky ořechů, které by mohly vdechnout.
PS: Přemýšlíte jak zlepšit postavu a své zdraví?
Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !
Komentáře
Opakování luxusní záležitosti 🙂
To sa nedá prestať jest 😅