- 1 hrst loupané žluté čočky
- 1 hrst rýžových vloček
- 1 polévková lžíce lahůdkového droždí
- několik žampionů
- cibule
- čerstvý česnek
- čerstvá petrželka
- černucha
- kmín
- sladká paprika
- kurkuma
- olej
- citrónová šťáva
Jak připravit smaženici ze žampiónů a čočky
- Čočku dobře omyjte, uvařte a nechte okapat.
- Omyjte rýžové vločky a namočte je na 10 minut.
- Na pánev přidejte olej, černuchu a kmín, nakrájenou cibuli, nakrájené žampiony a osmahněte.
- Když jsou houby a cibule osmahnuté, přidejte sladkou papriku, sůl a česnek. Promíchejte a znovu osmahnete.
- Nyní přidejte rýžové vločky, vařenou čočku, kurkumu a droždí. Promíchejte, přidejte trochu vody a vařte na mírném ohni.
- Podle toho, jakou konzistenci chcete získat – měkčí nebo zrnitější, upravte dobu vaření. Na závěr přidejte trochu citrónové šťávy, pepře a petrželky.
Pojďte si dát 14 denní restart. Spravíme trávení a dáme tělo do kupy po svátcích!
Chci lednový restart
Praktické
- Pokud chce smaženici “na hniličko”, přidejte více vody.
- Pokud chcete tužší konzistenci, vařte déle a více vysušte.
Obměna
- Žlutou čočku můžete nahradit loupaným mungem nebo loupanou červenou čočkou.
- Místo žampiónů můžete použít jakékoliv čerstvé houby.
- Mlžete přidat jakékoliv koření podle vaší chuti.
Děti
- Vhodné pro děti od 2 let, ale ubereme olej, sůl a koření.
PS: Povánoční kila, únava nebo lenora. Známe to!
Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !
Komentáře
Vierko, tak tahle smaženice je bomba 👍 Normální smaženice mi nikdy moc nejela, ale tohle je nebe v hubě, chuť je skvělá. Nestihla jsem talíř ani vyfotit. Děkuji za recept 🙏😋
Milá Věrko, díky za recept. Moc jsem si pochutnala. Místo čočky jsem dala uvařené fazole. Kombinace koření je v receptu jedinečná. Výborná chuť. Mám v břiše jako v pokojíčku.