- 4 g sušených hub shiitake
- žampióny
- 100 g přírodních kešu oříšků
- 2 stroužky česneku
- čerstvá petrželka
- olej
- sůl
- 1 polévková lžíce lahůdkového droždí
- citrónová šťáva podle chuti
- pepř
Jak připravit paštiku z hub
- Kešu oříšky namočte na několik hodin.
- Namočte shiitake na několik hodin.
- Do pánve nalijte olej, rozheřejte ho, přidejte prolisovaný česnek, nasekané žampiony a rehydratované shiitake a osmahněte. Některé houby si nechte stranou na ozdobu.
- Do mixéru vložte osmahnuté houby, kešu, sůl, pepř, citrónovou šťávu a lahůdkové droždí. Mixujte, dokud nezískáte požadovanou konzistenci.
- Posypejte čerstvou petrželkou.
Pojďte si dát 14 denní restart. Spravíme trávení a dáme tělo do kupy po svátcích!
Chci lednový restart
Praktické
- Uchovávejte v lednici a zkonzumujte do dvou dnů.
Obměna
- Pokud si chcete místo paštiky připravit krém na těstoviny, rozřeďte si paté troškou vody, ve které se těstoviny vařily.
- Můžete použít i jiné houby.
Děti
- Vhodné pro děti od 2 let, ale ubereme sůl, olej a koření.
PS: Povánoční kila, únava nebo lenora. Známe to!
Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !
Komentáře
Vynikající pomazánka, zatím nejlepší houbová, kterou jsem dělala!
Výborná pomazánka, místo žampionů jsem použila hlívu.