Domů > Zdravé recepty > Hlavní jídla > Těstoviny

Houbové ravioli (fotopostup)

Uvařeno
bez sóji
bez mléka
bez vajec
sezóna podzim
sezóna zima

Lahodný recept pro milovníky italské kuchyně, domácích těstovin a dobrého jídla. Vyzkoušejte tyto ravioli plněné houbami, jistě si na nich pochutná celá rodina.

Ingredience
Na náplň:
  • 200 g žampionů
  • 40 g kešu oříšků
  • 2 stroužky česneku
  • 1 polévková lžíce lahůdkového droždí
  • sůl
  • olej
Na těsto:
  • 80 g semolinové mouky
  • 170 g celozrnné špaldové mouky
  • 2 lžíce oleje
  • voda podle potřeby (asi 130 g)
Ostatní ingredience:
  • červené radicchio (čekanka)
  • brokolice Romanesco
  • piniové oříšky
  • balzamikový krém
  • pepř

Katka má jedno dítě živené od malička jinak, druhé přeučené. Má zkušenosti se školkou i se školou. Sama brala léky na...

Jak připravit plněné ravioli

  1. Houby nakrájíme na malé kousky a společně s kešu oříšky vložíme do pánve s olejem. Jemně osmahneme, přidáme prolisovaný česnek, osolíme a opékáme, dokud se houby neuvaří. Necháme vychladnout.
  2. Těsto připravíme smícháním všech surovin v míse. Voda, asi 130 g, by měla být přidávána postupně, aby vzniklo pevné a pružné těsto. Těsto nechte 30 minut odpočinout zabalené ve fólii.
  3. Vezmeme houby a dáme je do kuchyňského robotu. Nasekáme, abychom získali ne příliš hladkou směs.
  4. Těsto vyválíme pomocí strojku a za pomoci formičky vyrábíme ravioli tak, jak je vidět na obrázku.
  5. Romanesco uvaříme na páře.
  6. Na pánev v oleji somahneme nasekané listy červené čekanky. 
  7. Ravioli vaříme ve vroucí vodě 3 minuty a poté je přidáme do pánve s čekankou. Přidáme brokolici a velmi opatrně promícháme. Opepříme.
  8. Ravioli dáme na talíř, posypeme syrovou červenou čekankou, suchými opečenými piniovými oříšky, kapkami balzamikového octa a nakonec pokapeme kvalitním olivovým olejem.

Praktické

  • Nástroj na ravioli se jmenuje raviolamp, ovšem jde to i bez něj, jen vám to zabere trošku více času.
  • Pokud vám zbyde těsto, připravte z něj nudle.

Obměna

  • Místo piniových oříšků opražte slunečnicové semínko.
  • Místo brokolice Romanesco použijte květák nebo brokolici.
  • Místo červeného radicchia lze použít rukolu.

Děti

  • Vhodné pro děti od 2 let, ale ubereme olej, sůl a koření.

🌱 PS: Začni svou jarní proměnu!

Probuď energii a uprav jídelníček. Uvidíš, že i na jaře se můžeš cítit skvěle! Začínáme 8 týdenní Jarní očistu. Přidej se do skvělé party - už za pár týdnů uvidíš výsledky.

Ráda bych ukázala lidem, že veganská strava není jednotvárná, nudná a chudá, jak si bohužel mnoho lidí myslí. Jídlo pro mě má být zdravé a ne jednotvárné, skoro nemocniční. Mé recepty jsou určeny pro ty, kterým vaření z kvalitních ingrediencí, přináší radost, pro ty, co se nebojí experimentovat a chtějí poznat nové chutě, pro ty, pro ty co si rádi u sporáku hrají, pro ty co nepotřebují zasytit jen žaludek, pro ty co si najdou čas pro sebe i svojí rodinu a nebojí se do vaření investovat trochu času. Jste připraveni opustit vaší komfortní zónu?

14 lidí už poděkovalo za článek.

Buďte první, kdo napíše komentář

Vyzkoušejte také

Gnocchi alla romana se zimní zeleninou

Gnocchi alla romana ve veganské verzi? Ano, jde to perfektně. Vyzkoušejte.

Hlíva s omáčkou z kaparů a růžového pepře

Výborná pečená hlíva doplněná dipem, který můžete využít i k jiným receptům.Tento dip si můžete přizpůsobit vaší chuti a měnit konzistenci podle toho, na c...

Ligurské trofie s fialovou brokolicí

Rychlé těstovinové jídlo skvělé například jako rychlá večeře. Fialová brokolice je mnohem jemnější a sladší než klasická brokolice. Když se s ní v obchodě ...

Špagety s wasabi omáčkou

Chcete vyzkoušet něco nového a pikantního? Připravte si špagety s wasabi omáčkou, které kombinují zdravé suroviny s exotickou chutí. Recept je veganský, ry...

Šulánky s fazolkami

Příprava šulánků sice zabere trochu času, ale můžete si k této práci klidně sednout a relaxovat si při tom. Ostatní příprava je pak už rychlá a výsledkem j...

Gratinovaná hlíva s krémem

Jednoduchý a rychlý recept, na kterém si jistě pochutnáte. Houby jsou vynikající skoro ke všemu, např. k plackám a z krému můžete snadno připravit klasicko...