Na náplň:
- 200 g žampionů
- 40 g kešu oříšků
- 2 stroužky česneku
- 1 polévková lžíce lahůdkového droždí
- sůl
- olej
Na těsto:
Svatý Mikuláš by koukal, jak se dá mlsat zdravě! Naučte se triky na vánoční cukroví, které potěší i vašeho nutričního poradce.
Jak na to
- 80 g semolinové mouky
- 170 g celozrnné špaldové mouky
- 2 lžíce oleje
- voda podle potřeby (asi 130 g)
Ostatní ingredience:
- červené radicchio (čekanka)
- brokolice Romanesco
- piniové oříšky
- balzamikový krém
- pepř
Jak připravit plněné ravioli
- Houby nakrájíme na malé kousky a společně s kešu oříšky vložíme do pánve s olejem. Jemně osmahneme, přidáme prolisovaný česnek, osolíme a opékáme, dokud se houby neuvaří. Necháme vychladnout.
- Těsto připravíme smícháním všech surovin v míse. Voda, asi 130 g, by měla být přidávána postupně, aby vzniklo pevné a pružné těsto. Těsto nechte 30 minut odpočinout zabalené ve fólii.
- Vezmeme houby a dáme je do kuchyňského robotu. Nasekáme, abychom získali ne příliš hladkou směs.
- Těsto vyválíme pomocí strojku a za pomoci formičky vyrábíme ravioli tak, jak je vidět na obrázku.
- Romanesco uvaříme na páře.
- Na pánev v oleji somahneme nasekané listy červené čekanky.
- Ravioli vaříme ve vroucí vodě 3 minuty a poté je přidáme do pánve s čekankou. Přidáme brokolici a velmi opatrně promícháme. Opepříme.
- Ravioli dáme na talíř, posypeme syrovou červenou čekankou, suchými opečenými piniovými oříšky, kapkami balzamikového octa a nakonec pokapeme kvalitním olivovým olejem.
Praktické
- Nástroj na ravioli se jmenuje raviolamp, ovšem jde to i bez něj, jen vám to zabere trošku více času.
- Pokud vám zbyde těsto, připravte z něj nudle.
Obměna
- Místo piniových oříšků opražte slunečnicové semínko.
- Místo brokolice Romanesco použijte květák nebo brokolici.
- Místo červeného radicchia lze použít rukolu.
Děti
- Vhodné pro děti od 2 let, ale ubereme olej, sůl a koření.
PS: Přemýšlíte jak zlepšit postavu a své zdraví?
Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !
Buďte první, kdo napíše komentář