Domů > Zdravé recepty > Vaše recepty a fotky

Houby s nattem

Uvařeno

Je léto, teplo a vlhko a kdo vyrazí do lesa, má šanci naplnit košík houbami. Dnes jsme dostali houby od babičky s dědou, snažila jsem se je tedy připravit tak, aby chutnalo i jim. Myslím, že se to povedlo. Zkuste sami. Jedná se o pozměněnou českou klasiku.

Ingredience
  • houby
  • natto
  • cibule
  • sůl
  • kmín celý
  • pepř bílý mletý
  • slunečnicový olej

Po zimě jsem se cítila unavená, bez energie a potřebovala jsem shodit kila nastřádaná za poslední roky. Cítila jsem, ...

Postup

  1. Na rozpálený olej dáme nadrobno pokrájenou cibuli, osolíme, promícháme a necháme 10-15 min zesklovatět na mírném ohni.
  2. Přidáme očištěné nakrájené houby, kmín a trochu pepře, promícháme, přikryjeme pokličkou a dusíme 30 min podle druhu hub, až jsou měkké. Tvrdé houby je nutné déle tepelně zpracovávat, jinak jsou hůře stravitelné.
  3. Necháme trochu vychladnout a přimícháme natto.
  4. Podáváme v létě s rýží, kvašenou, napařenou i syrovou zeleninou. Na podzim vyměníme rýži za jáhly nebo kroupy či oves a ubereme syrovou zeleninu. Nezapomene posypat zelenou natí a semínky.
Cukroví bez cukru?
Svatý Mikuláš by koukal, jak se dá mlsat zdravě! Naučte se triky na vánoční cukroví, které potěší i vašeho nutričního poradce.
Jak na to

PS: Přemýšlíte jak zlepšit postavu a své zdraví?

Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !

2 lidi už poděkovali za článek. Oceňte práci autora také.

Komentáře

Bylo to dobré, děkuji za recept! Natto jime vetsinou s ryzi a nenapadlo mě ho přidat k houbám.

Ukázat další komentáře

Vyzkoušejte také

Houbová smaženice s mangoldem

Už nevíte, co s bujícím mangoldem a čerstvými hříbky? Pokud máte obojího dostatek, vyzkoušejte rychlou smaženici. Po té naší vám nebude těžko, protože je b...

Cizrna na houbách

Konečně začala skutečná houbařská sezóna. Pokud už nevíte, kam byste čerstvé hřiby přidali, vyzkoušejte cizrnu na houbách po našem. Náramná dobrota!

Fazolový guláš s okrou

Okra je plod jedlého ibišku. Můžete ho najít už i v našich obchodech pod názvy ibiškovec jedlý, bamya, gumbo i ladies fingers neboli „dámské prsty“. Ve Špa...

Novoroční čočkový kompletní talíř

Novoroční tradice velí mít k obědu čočku. Bohužel se podává většinou s uzeninou nebo vajíčkem. Tato kombinace je nejen  velmi těžko stravitelná, ale také o...

“Rajská omáčka” z červené řepy

Všem milovníkům rajčat určitě udělá radost tato falešná rajčatová omáčka, která se výborně hodí jak na těstoviny, tak jako omáčka ke knedlíkům a seitanu. P...

Sladká zelenina v miso omáčce s quoinoou

Rychlé a flexibilní jídlo, které se skvěle hodí jako snídaně, oběd nebo večeře. Stačí vše dát do hrnce, přivést k varu a ztlumit a za 20 minut máte hotovo....