Domů > Zdravé recepty > Pomazánky a dipy

Hráškový hummus

Uvařeno
bez lepku
bez sóji
bez cukru
sezóna jaro
sezóna léto

Hummus, ve kterém cizrnu nahrazuje hrášek. Pár lístků máty, které si perfektně rozumí s hráškem, učinilo tento krém velmi svěžím a příjemně vonícím jarem.

Ingredience
  • 150 g čerstvého hrášku
  • 1 lžíce tahini
  • citrónová šťáva
  • 1 lžíce dýňových semínek
  • extra panenský olivový olej
  • čerstvá jarní cibulka
  • pár lístků máty 
  • čerstvá petrželka
  • bílý pepř
  • sůl

Před třiceti lety měla dcera divný kašel. Byly jí dva roky a čekala nás drsná diagnóza – bronchiální astma. Pro...

Jak připravit hummus z hrášku

  1. Hrášek vyloupejte a vařte 1 minutu ve vroucí vodě. Okamžitě slijte a propláchněte studenou vodou, aby si kuličky hrášku zachovaly barvu a tvar.
  2. Hrášek vložte do kuchyňského robotu spolu s tahini, solí, citrónovou šťávou, petrželkou, dýňovými semínky, lžící extra panenského olivového oleje, jarní cibulkou a lístky máty. Mixujte do požadované konzistence.
  3. Vložte do mísy, posypte bílým pepřem, čerstvou jarní cibulkou, petrželkou a zakápněte pár kapkami extra panenského olivového oleje. Ozdobte lístky máty a několika hrášky.

Praktické

  • Uchovávejte v lednici a spotřebujte do dvou dnů.
  • Použijte čerstvou mátu, ne sušenou.
  • Podle druhu máty přizpůsobte počet použitých lístečků, já to s mojí nepřeháním, je silně aromatická.

Děti

  • S menším množstvím soli a oleje a bez pepře vhodné pro děti od 2 let.

PS: Jde vařit, jíst a hubnout? Pojď to zjistit! 😁

Tisíce lidí s námi shodily 5 kg za 14 dní. Jak to? Máme totiž chutný hubnoucí jídelníček s výbornými recepty, videa, jemné cvičení - a živou podporu! Už za 2 týdny uvidíš výsledky. Mrknni na výzvu Hubneme do plavek a naskoč!

Ráda bych ukázala lidem, že veganská strava není jednotvárná, nudná a chudá, jak si bohužel mnoho lidí myslí. Jídlo pro mě má být zdravé a ne jednotvárné, skoro nemocniční. Mé recepty jsou určeny pro ty, kterým vaření z kvalitních ingrediencí, přináší radost, pro ty, co se nebojí experimentovat a chtějí poznat nové chutě, pro ty, pro ty co si rádi u sporáku hrají, pro ty co nepotřebují zasytit jen žaludek, pro ty co si najdou čas pro sebe i svojí rodinu a nebojí se do vaření investovat trochu času. Jste připraveni opustit vaší komfortní zónu?

15 lidí už poděkovalo za článek.

Buďte první, kdo napíše komentář

Vyzkoušejte také

Květáková pomazánka

Jednoduchá a výtečná pomazánka, výborná ke kváskovému chlebu nebo na placky apod. Pečená zelenina má vždy ten správný šmrnc, proto je připravena z pečeného...

Klasická žampionová paštika

Žampionová paštika, vhodná jako zdravá svačinka ke kváskovému chlebu nebo třeba plackám. Lze ji také naředit a vykouzlit tak chutnou omáčku například k těs...

Jemný čočkový krém

Krémová, sametová, rychlá a jednoduchá. Taková je tato luxusní bezlepková pomazánka z červené čočky, kterou si můžete vychutnat s kváskovým chlebem, placka...

Mama ganoush

Letní svěží pomazánka, která je skvělá na chleba, do placek a jako dip k zelenině. Tento recept je variací na baba ganoush, ovšem bez lilku a trochu poupra...

Pomazánka Za’atar

Pomazánka pro milovníky kontrastních chutí, ve které se krásně snoubí chuť koření Zaatar a sladkost rozinek. Skvělá pomazánka, která se kromě namazání na c...

Silken pomazánka

Jednoduchá rychlá pomazánka skvělá s kváskovým chlebem nebo plackami jako zdravá svačina. Koření Za’atar si náramně rozumí s olivovým olejem, nešetře...