- 3 hrušky
- 1-2 lžíce kuzu
- špetka soli
- špetka skořice
- 2 plátky zázvoru
- cca 2 dl vody
- ořechy na ozdobu (není nutné)
Jak připravit hruškový puding se zázvorem
- Hrušky nakrájíme na kostičky, zalijeme cca 1 dl vody, přidáme pár zrnek soli. Přiklopíme pokličkou a zvolna dusíme do změknutí.
- Do 1 dl studené vody dáme asi 1-2 lžíce kuzu (pokud máte raději hustější dezerty, tak 2) a rozmícháme.
- Hrušky rozmačkáme nebo rozmixujeme, zalijeme vodou s kuzu a přidáme skořici. Zvolna promícháváme, až vznikne “puding”.
- Do nachystaných skleniček rozdělíme půlku pudingu, na něj položíme po plátku zázvoru a dolijeme druhou půlkou.
Proměň se ze zimní medvědice v jarní gazelu! 😁
Ráno plná energie, pleť jen září, oblečení ti padne a tělo šlape jako hodinky - Pojď do toho!

Praktické
- Aby se chutě prolnuly, je lepší nechat cca 10 minut odležet.
- Výborný je ještě vlažný!!!!
- V létě můžeme podávat chlazený místo zmrzliny.
- Používání celého zázvoru není pro naše trávení ideální. Jednou za čas se nic nestane, ale neděláme to pravidelně a už vůbec ne tam, kde již jsou nějaké potíže s trávením. Pro naše zažívání je vhodnější používat k dochucování pouze šťávu ze zázvoru, kterou získáme tak, že zázvor nastrouháme a vymačkáme do jídla.
Obměna
- Místo kuzu můžeme použít kukuřičný škrob nebo arowrote.
Děti
- Ovocný puding je vhodný i pro nejmenší děti. Miminkům jen nedáme sůl a koření a vynecháme zázvor.
🌱 PS: Začni svou jarní proměnu!
Probuď energii a uprav jídelníček. Uvidíš, že i na jaře se můžeš cítit skvěle! Začínáme 8 týdenní Jarní očistu. Přidej se do skvělé party - už za pár týdnů uvidíš výsledky.
Komentáře
Dělala jsem ze dvou hrušek a kousku batátu, na zahuštění lžíce kuzu, lžíce kukuřičného škrobu a dvě lžíce vloček, možná jsem měla totiž trochu víc vody na podlití… Je to moc dobré a až překvapivě moc sladké 😋… Nazdobené je to drcenými kakaovými boby a těch pár zelených drobečků (lístky z kedlubny) tam dala dcera, protože asi zelená postýlka musí být 😄…
… Nevadí, že je to obilovina s ovocem? Takto občas na svačinku… snad ne až tolik.