Hustá, sytá ranní miso polévka do práce, nebo na doma.
- 1 lžíce oleje
- cibule
- 2 stroužky česneku
- mrkev
- brokolice
- fenykl čerstvý
- rostlinné mléko
- vločky dle požadované hustoty a množství polévky
- muškátový květ
- trošku drcených chilli papriček
- miso pasta
- posypka, např. mix salátů
Svatý Mikuláš by koukal, jak se dá mlsat zdravě! Naučte se triky na vánoční cukroví, které potěší i vašeho nutričního poradce.
Jak na to
Postup
- Jestliže chci polévku do práce vařit brzy ráno (já ve 3.30h) a nechce se vám krájet zelenina ráno, nakrájím si ji večer do krabičky a dám do lednice.
- Večer si do hrnce, ve kterém budu vařit polévku nakrájím cibuli a uložím též do lednice, nebo chladného špajzu.
- Ráno dám zvlášť do hrnce vařit vývar, vyndám hrnec s cibulí, do kterého dám lžíci oleje a sůl, restuji. Po chvilce přidám zeleninu a ještě chvilku restuji. Přidám chilli, muškát a zaliji horkým vývarem, přidám vločky.
- Vařím 10 min.
- Mezitím do termosek naliji horkou vodu z konvice, pro nahřátí a nasekám již umytý salát.
- V těchto 10ti minutách mám čas na ranní hygienu.
- Po 10 min. přidám podle chuti mléko, nechám přejít varem. Vypnu, zamíchám miso pastu. Kdo má rád nakyslou polévku, může přidat umeocet.
- Polévku naliji do vyhřátých termosek a posypu hrstí salátu. Ten se v polévce spaří a je dobrý a barevný. V mixu je rukola, zelené a červené listy salátu.
Praktické
- Polévka vydrží dlouho teplá a v těchto mrazech krásně zahřeje a zasytí. Hotová je za 15 min., já i manžel máme snídani. Na studený salát moc není v zimé chuť, můžeme ho využít na posypání jídla. Abych se ráno nezdržovala, večer si připravím, co se dá. Naběračku, miso, hrnce, lžíci, zeleninu. Vařím si zároveň i oběd, za půl hodinky mám hotovo.
PS: Přemýšlíte jak zlepšit postavu a své zdraví?
Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !
Komentáře
Ta se tedy povedla , další perla mezi polévkami ♥️
Vyjikajici děkujme
Výborná polévka 😊 Měla jsem zbytek brokolice, ale chtěla jsem ji napařit k hlavnímu jídlu, tak jsem využila na polévku košťál. Vše zužitkováno 😊