Domů > Zdravé recepty > Slané chuťovky

Indická cibulová Kulcha

Uvařeno
bez cukru
bez mléka
bez vajec

Tento vynikající indický chléb je opravdu měkounká dobrota. Od jiných indických chlebů se liší tím, že nepotřebuje kvasinky. Struktura je vláčná a hodí se k jakékoliv indické omáčce.

Ingredience
Na chléb:
  • 1,5 šálku mouky T1 nebo pšeničné celozrnné polohrubé mouky
  • 1 polévková lžíce sójového jogurtu řeckého typu
  • 1 polévková lžíce olivového oleje
  • semínka černuchy (černého kmínu)
  • asi 1/2 šálku vody
  • sůl
  • 1 lžička kypřícího prášku do pečiva
  • voda podle potřeby
Ostatní ingredience:
  • červená cibule
  • koření tandoori masala
  • kmín
  • sůl
  • olivový olej
  • čerstvá petrželka
  • kajenský pepř

Stáně byste těžko hádali, že jí bude v září 40 let. Před nedávnem se přihlásila do on-line k...

Jak připravit indický cibulový chléb Kulcha

  1. Všechny suroviny na chleba smíchejte ve vláčné, ale nelepivé těsto. Přikryjte a nechte 15 minut (nebo i déle) odpočívat.
  2. Cibuli nakrájejte nadrobno, osolte, přidejte kmín, kajenský pepř a koření tandoori masala. Promíchejte.
  3. Vyválejte menší placičky, navrch dejte cibuli, přikryjte pečícím papírem a znovu vyválejte, aby se cibule dobře přilepila.
  4. Opečte na velmi horké pánvi z obou stran, ochucenou část potřete lehce olejem a posypejte petrželkou.
  5. Chléb udržujte teplý a přikrytý, aby nevyschl.

Praktické

  • Pánev musí být horká. Nepečte v troubě! Zkoušela jsem a není to vůbec ono.
  • Dělejte menší placky, bude se vám to lépe obracet.
  • Při vyvalování těsta používejte pečící papír. Usnadní vám práci.

Obměna

  • Pokud nemáte tandoori masala, použijte jakoukoliv směs indického koření.
  • Pokud nechcete dělat Kulchu s cibulí, můžete použít jen základ a připravit jednoduchou indickou placku.

Děti

  • Pikantní a kořeněný chlebík nevhodný pro děti.

 

PS: Přemýšlíte jak zlepšit postavu a své zdraví?

Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !

Ráda bych ukázala lidem, že veganská strava není jednotvárná, nudná a chudá, jak si bohužel mnoho lidí myslí. Jídlo pro mě má být zdravé a ne jednotvárné, skoro nemocniční. Mé recepty jsou určeny pro ty, kterým vaření z kvalitních ingrediencí, přináší radost, pro ty, co se nebojí experimentovat a chtějí poznat nové chutě, pro ty, pro ty co si rádi u sporáku hrají, pro ty co nepotřebují zasytit jen žaludek, pro ty co si najdou čas pro sebe i svojí rodinu a nebojí se do vaření investovat trochu času. Jste připraveni opustit vaší komfortní zónu?

86 lidí už poděkovalo za článek.

Komentáře

Vierko, zase jeden z výborných receptů 😍 Dělala jsem v pátek a dnes zase. K houbové chana masala to bylo super. Dávám do oblíbených. Děkuji. 👍

Chystám se na tento recept, ale chci se ujistit. Placičky se pečou na suché pánvi bez tuku? Děkuji za odpověď.

Ukázat další komentáře

Vyzkoušejte také

Červené podzimní galetky

Vyzkoušejte tyto jednoduché podzimní galetky, ozvláštněné chutí černého kmínu. Hodí se třeba jako svačina, kterou si snadno sbalíte i s sebou na cesty, ale...

Plněná indická placka Paratha

Pikantní indické placky inspirované receptem z knihy Indian Made Easy od autorky Amandip Uppal. Nelekejte se ingrediencí a přizpůsobte si je vlastní chuti ...

Sushi placičky

Tyto pikantní pečené rýžové placičky svou chutí připomínají sushi. V kuchyni je třeba si hrát, jinak by to vaření nebyla taková zábava. Tak pojďte vybočit ...

Slané sušenky s hummusem ze špenátu

Tímto receptem můžete překvapit vaše hosty, hodí se na party a oslavy jako jednohubka a nebo si ho můžete připravit jako svačinku k odpolednímu čaji.

Mandlové kuličky

Slané kuličky vhodné jako finger food na oslavy nebo do různých placiček a palačinek. Jakýkoliv dip či ostrá omáčka se k těmto mandlovým kuličkám náramně h...

Bun dosa

Bun dosa jsou placičky z fermentované rýže dle receptu z jižní Indie. Jsou skvělé například k curry nebo chutney. Jejich příprava vám zabere trošku času, a...