- 1 středně velká mrkev
- 1 tuřín
- 1 středně velká cibule
- 300 g vařené cizrny
- ¼ lžičky semen pískavice
- ½ lžičky černého hořčičného semínka
- ½ lžičky semen kmínu
- ½ lžičky semínek černuchy (černý kmín)
- ½ lžičky fenyklových semen
- ¼ lžičky asafoetidy
- 1 lžička mletého koriandru
- ½ lžičky kurkumy
- ½ lžičky chilli
- ½ šálku sójového jogurtu řeckého typu
- 2 cm strouhaného zázvoru
- olej
- sůl
- petrželka
- citrón
Jak připravit pikantní indickou pánev s jogurtem
- Nakrájejte cibuli na jemno.
- Nakrájejte tuřín a mrkev.
- V pánvi rozpalte olej, přidejte nasekanou cibuli a osmahněte, až cibule zesklovatí. Přidejte všechno koření, zázvor a znovu lehce osmahněte, aby se koření rozvonělo.
- Potom přidejte do pánve mrkev, tuřín a uvařenou cizrnu, osolte, podlijte vodou, přikryjte poklicí a duste, dokud zelenina nezměkne. Nenechte ale vyvařit všechnu vodu, v průběhu vaření kontrolujte a v případě potřeby ji dolijte.
- Ke konci varu přidejte jogurt, promíchejte a povařte pár minut. Na talíři posypejte petrželkou a pokapejte citrónem.
Svatý Mikuláš by koukal, jak se dá mlsat zdravě! Naučte se triky na vánoční cukroví, které potěší i vašeho nutričního poradce.
Jak na to
Praktické
- Jídlo vhodné k jakékoliv obilovině nebo k plackám či chlebu.
- Pokud máte cizrnu uvařenou dopředu, budete mít jídlo během chvilky na stole.
- Pro verzi bez sóji použijte jiný rostlinný jogurt.
Obměna
- Jakýkoliv rostlinný neslazený jogurt.
- Pokud nemáte tuřín, zkuste třeba daikon nebo kedlubnu.
Děti
- Pikantní jídlo nevhodné po děti.
PS: Přemýšlíte jak zlepšit postavu a své zdraví?
Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !
Komentáře
Výborné s rýží, pěkně ostré, paráda.
Vierko, za mě výborné…sice jsem neměla všechno koření, ale naštěstí nevím, jak to má chutnat, tak to neřeším..:)) , dala jsem kousek kedlubny, vodnice a mrkev…fakt dobrota, ten jogurt a citronová šťáva – mňam – na konci jsem to malinko zahustila rýžovou moukou..ale fakt jen lehce…a vařila jsem to ve vývaru z cizrny……..zařazuji mezi mé oblíbené…😉