Svatý Mikuláš by koukal, jak se dá mlsat zdravě! Naučte se triky na vánoční cukroví, které potěší i vašeho nutričního poradce.
Jak na to
Postup
- Na sezamovém oleji dozlatova osmažíme cibuli, posolíme větší špetkou soli. Přidáme nastrouhaný zázvor a roztlačený česnek. Orestujeme.
- K cibuli přidáme na tenké a menší kousky nakrájenou řepu, na trošku větší nakrájenou dýni a propláchnutou červenou čočku. Nasypeme koření (kari, kurkuma, tymián) a osmahneme.
- Zalijeme vývarem a 15 minut dusíme. Kontrolujeme a pokud není v dhálu voda, dolijeme vývar.
- Po 15 minutách přilijeme kokosové mléko, přidáme umeocet a nakrájený kadeřávek. Dusíme ještě 5 minut.
- Zkontrolujeme, jestli je zelenina měkká, ochutnáme, případně ještě dochutíme a vypneme. Necháme prolnout chutě.
- Podáváme s obilovinou (např. rýže nebo jáhly), čapáti nebo pitta chlebem, čerstvými natěmi a pickles.
Praktické
Vhodný jako oběd s sebou do termosky.
Obměna
Zeleninu můžete měnit dle chuti. Místo kadeřávku můžete dát špenát nebo mangold, nebo nic. Červená čočka se dá vyměnit za půlený hrách nebo mungo.
PS: Přemýšlíte jak zlepšit postavu a své zdraví?
Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !
Komentáře
Indická kuchyně je prostě luxus 🙂
Tak tentokrát se to opravdu povedlo, sobotní oběd vynikající chuti 🙂