Domů > Zdravé recepty > Hlavní jídla > Těstoviny

Inkoustové špagety

Uvařeno
bez lepku
bez sóji
bez vajec

Inkoustové špagety jsou běžně připravovány s inkoustem ze sépie. Vyzkoušejte tuto verzi, kde špagetám dodá barvu černá tahini pasta. Vločky nori dodají vůni moře a netradiční příloha je na světě.

Ingredience
  • domácí černé tahini 
  • špagety
  • olej
  • citrónová šťáva
  • česnek
  • citrónová kůra z bio citrónu
  • vločky z mořské řasy nori
  • sůl

Stav mého manžela se rychle horšil, až došlo na kolapsové stavy. Přes časté pobyty v nemocnici mu nikdo nezjistil, že...

Jak připravit černé špagety

  1. Dejte vařit vodu na špagety.
  2. Připravte si do pánve olej, prolisovaný česnek, citrónovou kůru. Lehounce osmahněte.
  3. Nyní přidejte trochu černé tahini, citrónovou šťávu a promíchejte.
  4. Nyní přidejte vařené špagety a několik lžic vody, ve které se vařily, aby se kondiment lehounce naředil. Promíchejte, zvyšte plamen a několik sekund nechte zhoustnout.
  5. Na talíři posypte vločkami nori.
🎁 Dárkové poukazy 🎁
Co takhle recept na štíhlejší já? Dárkový poukaz na kurzy zdravého vaření - jediný dárek, po kterém váha jde dolů a nálada nahoru!
Prohlédnout

Praktické

  • Špagety vařte al dente.
  • Kůra musí být z bio citrónů.
  • Pro verzi bez lepku použijte bezlepkové těstoviny.

Obměna

  • Můžete použít jakékoliv jiné těstoviny.

Děti

  • S menším množstvím soli a oleje vhodné pro děti od 2 let.

PS: Přemýšlíte jak zlepšit postavu a své zdraví?

Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !

Ráda bych ukázala lidem, že veganská strava není jednotvárná, nudná a chudá, jak si bohužel mnoho lidí myslí. Jídlo pro mě má být zdravé a ne jednotvárné, skoro nemocniční. Mé recepty jsou určeny pro ty, kterým vaření z kvalitních ingrediencí, přináší radost, pro ty, co se nebojí experimentovat a chtějí poznat nové chutě, pro ty, pro ty co si rádi u sporáku hrají, pro ty co nepotřebují zasytit jen žaludek, pro ty co si najdou čas pro sebe i svojí rodinu a nebojí se do vaření investovat trochu času. Jste připraveni opustit vaší komfortní zónu?

2 lidi už poděkovali za článek. Oceňte práci autora také.

Komentáře

Vierko konečně jsem se dneska dostala k tyhle dobrotě a nezklamala 🙂 diky za recept

Ukázat další komentáře

Vyzkoušejte také

Podzimní strozzapreti s tempehem

Podzim nás vždy obdaruje krásnými barvami. Tak proč si ty barvy a chutě nepřipravit na náš talíř? Oko bude mít radost a chuťové pohárky ještě větší.

Těstoviny se slupkami okurek

Proč vyhazovat slupky z okurek, které jsou dobrým zdrojem minerálů, vitamínů, vlákniny, thiaminu, kyseliny listové, a kyseliny pantotenové? Pojďte je zužit...

Ječné kroupy s brokolicí Romanesco

Jednoduché a rychlé jídlo, na kterém si jistě pochutnáte. Pokud neseženete brokolici Romanesco, nenechte se odradit, můžete použít tu klasickou nebo květák...

Hlíva s omáčkou z kaparů a růžového pepře

Výborná pečená hlíva doplněná dipem, který můžete využít i k jiným receptům.Tento dip si můžete přizpůsobit vaší chuti a měnit konzistenci podle toho, na c...

Fazolová pomazánka tří pepřů

Pokud máte rádi různé pomazánky, myslím, že tahle bude vám chutnat. Vychutnejte si ji třeba s kváskovým chlebem nebo plackami jako rychlou a zdravou svačin...

Maková pomazánka

Velmi jednoduchá a zdravá pomazánka. Pokud máte uvařené fazole, budete ji mít připravenou během okamžiku. Je skvělá na svačinku třeba ke kváskovému chlebu,...