Domů > Zdravé recepty > Polévky > Obědové

Italská zuppa jinak

Uvařeno
bez lepku
bez sóji
bez mléka
bez vajec
sezóna podzim
sezóna zima

Hustá italská polévka v upravené verzi, obohacená o skvělou a velice zdravou zeleninu, kterou většina Italů nezná – tuřín. Tato zelenina je doslova nabitá výživově hodnotnými látkami a navíc si moc pochutnáte.

Ingredience
  • tuřín
  • fazole borlotti
  • cibule
  • česnek
  • olej
  • sladká mletá paprika
  • sůl
  • pepř
  • kysané zelí (domácí)
  • sušený tymián
  • tamari
  • čerstvá petrželka
  • celozrnné ditalini

Stav mého manžela se rychle horšil, až došlo na kolapsové stavy. Přes časté pobyty v nemocnici mu nikdo nezjistil, že...

Jak připravit tradiční italskou polévku zuppa jinak

  1. Tuřín očistěte a nakrájejte na kostičky.
  2. V tlakovém hrnci uvařte předem namočené fazole borlotti. Dejte stranou.
  3. Do hrnce nalijte olej, přidejte nakrájenou cibuli, osolte, přidejte tuřín, česnek a osmahněte.
  4. Zasypejte sladkou paprikou, znovu krátce osmahněte, přidejte kysané zelí, uvařené fazole borlotti, tymián a vodu. Vařte asi dvacet minut.
  5. Ke konci vaření přidejte ditalini a vařte 8 minut.
  6. Polévka pěkně zhoustne. Dochuťte pomocí tamari a posypejte čerstvou petrželkou.
🚀Začíná jarní očista - tento týden!
Proměň se ze zimní medvědice v jarní gazelu! 😁

Ráno plná energie, pleť jen září, oblečení ti padne a tělo šlape jako hodinky - Pojď do toho!

Praktické

  • Pro bezlepkovou dietu použijte bezlepkové těstoviny.
  • Pro verzi bez sóji použijte hrachovou omáčku místo tamari nebo více soli.

Obměna

  • Můžete použít jakékoliv polévkové těstoviny.
  • Místo fazolí borlotti použijte jakékoliv fazole, vhodné jsou např. fazole pinto.

Děti

  • Vhodné pro děti od 2 let, ale ubereme olej, sůl a koření. Pro menší děti můžeme polévku rozmixovat.

🌱 PS: Začni svou jarní proměnu!

Probuď energii a uprav jídelníček. Uvidíš, že i na jaře se můžeš cítit skvěle! Začínáme 8 týdenní Jarní očistu. Přidej se do skvělé party - už za pár týdnů uvidíš výsledky.

Ráda bych ukázala lidem, že veganská strava není jednotvárná, nudná a chudá, jak si bohužel mnoho lidí myslí. Jídlo pro mě má být zdravé a ne jednotvárné, skoro nemocniční. Mé recepty jsou určeny pro ty, kterým vaření z kvalitních ingrediencí, přináší radost, pro ty, co se nebojí experimentovat a chtějí poznat nové chutě, pro ty, pro ty co si rádi u sporáku hrají, pro ty co nepotřebují zasytit jen žaludek, pro ty co si najdou čas pro sebe i svojí rodinu a nebojí se do vaření investovat trochu času. Jste připraveni opustit vaší komfortní zónu?

25 lidí už poděkovalo za článek.

Komentáře

Polévka je opravdu skvělá, vařila jsem již dvakrát, vždy velký hrnec. Fotku nemám, ale snad se někdy polepším:) Moc děkuji, tuto polévku jsme potřebovali.

Mila Beata
10. 7. 2024

Mnam ❤️

Ukázat další komentáře

Vyzkoušejte také

Batátová polévka

Pikantní polévka, která vás spolehlivě zahřeje během chladných podzimních dnů.

Zosui – mléčná polévka bez laktózy

Zosui je japonská rýžová polévka, která zahřeje a potěší svou jemnou chutí. Je ideální pro chladnější dny nebo chvíle, kdy chcete lehké, zdravé jídlo, kter...

Bezmasé dýňové lasagne: zcela bezlepkový recept

Máte rádi lasagne a chcete se stravovat zdravě? Vyzkoušejte tento recept na lasagne bez masa, vajec, mléka a lepku. Užijte si tuto zdravou zeleninovou verz...

Červené fazole se špaldou a kopřivovým krémem

Sezóna kopřiv je tu. Přijdete si tuto zdravím nabitou bylinku na talíř v podobně chutného krému, který vám poslouží v hustém provedení také jako pomazánka....

Jemný dýňový krém s pikantními žampiony

Tento jemný krém krásně kontrastuje s pikantními houbami a hráškem. Tato hustá a sytá polévka vás krásně zahřeje během chladných dní.

Fazolová polévka s restovanou cibulí

Jednoduchá krémová polévka z pár ingrediencí. Krásně zlatá cibulka tuto polévku chuťově i vizuálně skvěle obohatí.