- tuřín
- fazole borlotti
- cibule
- česnek
- olej
- sladká mletá paprika
- sůl
- pepř
- kysané zelí (domácí)
- sušený tymián
- tamari
- čerstvá petrželka
- celozrnné ditalini
Jak připravit tradiční italskou polévku zuppa jinak
- Tuřín očistěte a nakrájejte na kostičky.
- V tlakovém hrnci uvařte předem namočené fazole borlotti. Dejte stranou.
- Do hrnce nalijte olej, přidejte nakrájenou cibuli, osolte, přidejte tuřín, česnek a osmahněte.
- Zasypejte sladkou paprikou, znovu krátce osmahněte, přidejte kysané zelí, uvařené fazole borlotti, tymián a vodu. Vařte asi dvacet minut.
- Ke konci vaření přidejte ditalini a vařte 8 minut.
- Polévka pěkně zhoustne. Dochuťte pomocí tamari a posypejte čerstvou petrželkou.
Svatý Mikuláš by koukal, jak se dá mlsat zdravě! Naučte se triky na vánoční cukroví, které potěší i vašeho nutričního poradce.
Jak na to
Praktické
- Pro bezlepkovou dietu použijte bezlepkové těstoviny.
- Pro verzi bez sóji použijte hrachovou omáčku místo tamari nebo více soli.
Obměna
- Můžete použít jakékoliv polévkové těstoviny.
- Místo fazolí borlotti použijte jakékoliv fazole, vhodné jsou např. fazole pinto.
Děti
- Vhodné pro děti od 2 let, ale ubereme olej, sůl a koření. Pro menší děti můžeme polévku rozmixovat.
PS: Přemýšlíte jak zlepšit postavu a své zdraví?
Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !
Komentáře
Mnam ❤️
Děkuji za recept! Těstoviny mohu na jakýkoliv způsob. Trochu jsem si recept poupravila dle zásob v lednici. Nebyla to polévka, ale omáčka, místo fazolí jsem dala zbytek cizrny, místo vody jsem použila vodu z cizrny a šťávu ze zelí a zaměnila jsem těstoviny ditalini za kukuřičná kolínka. Moc jsem si pochutnala!
Hlad je nejlepší kuchař.
Ála