Domů > Zdravé recepty > Přílohy

Italské cassoni jinak

Uvařeno

Vynikající plněné placky se zelím a cizrnou, inspirované tradičními italskými plackami cassoni, s netradiční, ale skvělou náplní.

Ingredience
Na těsto:
  • 10 g žitného kvásku
  • 250 g mouky T1 nebo pšeničné celozrnné polohrubé mouky
  • 50 g celozrnné mouky
  • 30 g oleje
  • sůl
  • 150 vody
Na náplň:
  • domácí kysané zelí
  • červená cibule
  • olej
  • cizrna
  • sůl
  • pepř

Lída s váhou nikdy potíže neměla. Spíš naopak. Byla velmi štíhlá. Co ji ale trápilo...

Jak připravit italské placky plněné zelím

  1. Večer předem smíchejte všechny ingredience na těsto a nechte v lednici zrát.
  2. Na pánev nalijte olej, přidejte cibuli a osmahněte doměkka. Když cibule zesklovatí, přidejte kysané zelí, sůl a uvařenou cizrnu. Vše promíchejte, přidejte pepř a cizrnu rozmačkejte vidličkou. Nechte stranou vychladnout.
  3. Vyválejte placky, na polovinu těsta dejte v tenké vrstvě studenou náplň, přeložte a dobře uzavřete pomocí vidličky.
  4. Pečte z obou stran na rozpálené suché pánvi.

Praktické

  • Náplň nedávejte až ke krajům, aby šly placky dobře uzavřít.
  • Pokud zbyde těsto, rozválejte ho na placky a upečte na pánvi.

Obměna

  • Můžete vyzkoušet i jiné mouky.
  • Náplň můžete obměňovat dle vaší chuti a fantazie.

Děti

  • Vhodné pro děti od 2 let, ale ubereme olej, sůl a koření.

PS: Přemýšlíte jak zlepšit postavu a své zdraví?

Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !

Ráda bych ukázala lidem, že veganská strava není jednotvárná, nudná a chudá, jak si bohužel mnoho lidí myslí. Jídlo pro mě má být zdravé a ne jednotvárné, skoro nemocniční. Mé recepty jsou určeny pro ty, kterým vaření z kvalitních ingrediencí, přináší radost, pro ty, co se nebojí experimentovat a chtějí poznat nové chutě, pro ty, pro ty co si rádi u sporáku hrají, pro ty co nepotřebují zasytit jen žaludek, pro ty co si najdou čas pro sebe i svojí rodinu a nebojí se do vaření investovat trochu času. Jste připraveni opustit vaší komfortní zónu?

28 lidí už poděkovalo za článek.

Komentáře

s.hemalova
10. 3. 2023

Kolik udělám prosím placek z uvedeného množství?dekuji

s.hemalova
10. 3. 2023

Viero chtěla bych tyto placky zkusit zítra.Z tohoto množství surovin natěsto…..kolik udělám placek? Díky Stanina

Ukázat další komentáře

Vyzkoušejte také

Manakeesh Zaatar jinak

Tento chlebík je výborný k hummusu, různým pomazánkám, dušené zelenině. Můžete si ho také rozkrojit a plnit, vše podle vaší fantazie.

Italská zuppa jinak

Hustá italská polévka v upravené verzi, obohacená o skvělou a velice zdravou zeleninu, kterou většina Italů nezná – tuřín. Tato zelenina je doslova n...

Sladkokyselá quinoa

Rychlé a lahodné, přirozeně bezlepkové jídlo plné kontrastních chutí, o které se postará dýně, umeocet a kysané zelí.

Cizrnové balíčky

Chutná svačinka nebo i večeře, kterou si můžete různě obměnit a obohatit podle vaší chuti.

Cajunské světlé chilli

Chutná a kořeněná a také rychle připravená, to jsou důvody, proč je směs Cajun jedna z mých nejoblíbenějších.

Teplý vánoční předkrm

Přestože brokolice Romanesco nepatří mezi tradiční česká vánoční jídla, určitě nikoho nezklame a na vánočním stole si najde své místo. Už jen proto, že jej...