Domů > Zdravé recepty > Kondimenty

Italský podzimní salát

Uvařeno
bez lepku
bez sóji
bez vajec
sezóna podzim

Pokud hledáte osvěžující podzimní pokrm, tento salát je to pravé. Klasická italská kombinace nahořklé červené čekanky – radicchio rosso s hruškou. Pro milovníky italských receptů.

Ingredience
  • červené radicchio (salátová čekanka)
  • červené hlávkové zelí
  • mrkev
  • hruška
  • piniové oříšky
  • cibule
  • olivový olej
  • jablečný ocet
  • černý pepř
  • sůl
  • balzamikový krém (volitelné)

Principy Jíme Jinak znám, ale během roku jsem dost polevila a tak jsem potřebovala nejen zlepšit váhu a bolesti hlavy...

Jak připravit podzimní salát po italsku

  1. Nakrájejte všechnu zeleninu a dejte do misky.
  2. Nakrájenou hrušku ponořte na chvíli do vody s citrónovou šťávou.
  3. Nasucho opražte piniové oříšky.
  4. Dejte všechno do mísy, osolte, pořádně opepřete, přidejte olivový olej a jablečný ocet. Promíchejte a povrch posypte piniovými oříšky.
  5. Ihned podávejte.
🚀Začíná jarní očista - tento týden!
Proměň se ze zimní medvědice v jarní gazelu! 😁

Ráno plná energie, pleť jen září, oblečení ti padne a tělo šlape jako hodinky - Pojď do toho!

Praktické

  • Pokud máte vaše hrušky nebo bio, nemusíte je loupat.
  • Salát promíchejte těsně před podáváním, aby zůstal křupavý.
  • Použijte kvalitní olivový olej.

Obměna

  • Výborně se do salátu hodí také vlašské ořechy.

Děti

  • Větším dětem.
  • Pokrm obsahuje celé kusy ořechů.

🌱 PS: Začni svou jarní proměnu!

Probuď energii a uprav jídelníček. Uvidíš, že i na jaře se můžeš cítit skvěle! Začínáme 8 týdenní Jarní očistu. Přidej se do skvělé party - už za pár týdnů uvidíš výsledky.

Ráda bych ukázala lidem, že veganská strava není jednotvárná, nudná a chudá, jak si bohužel mnoho lidí myslí. Jídlo pro mě má být zdravé a ne jednotvárné, skoro nemocniční. Mé recepty jsou určeny pro ty, kterým vaření z kvalitních ingrediencí, přináší radost, pro ty, co se nebojí experimentovat a chtějí poznat nové chutě, pro ty, pro ty co si rádi u sporáku hrají, pro ty co nepotřebují zasytit jen žaludek, pro ty co si najdou čas pro sebe i svojí rodinu a nebojí se do vaření investovat trochu času. Jste připraveni opustit vaší komfortní zónu?

10 lidí už poděkovalo za článek.

Komentáře

Mila Beata
31. 12. 2024

Mnam ♥️ měli jsme s :
SEITANOVÉ PLÁTKY NA HOUBÁCH
JÁHLOVO RÝŽOVÉ RIZOTO SE ŠAFRÁNEM
GLAZOVANÁ KAROTKA S HRÁŠKEM
KVAŠÁK
KIMCHI
CIBULKA
KLÍČKY

MŇÁÁÁAM ♥️

https://www.jimejinak.cz/seitanove-platky-na-houbach/

https://www.jimejinak.cz/jahlovo-ryzove-rizoto-se-safranem/

https://www.jimejinak.cz/glazovana-karotka-s-hraskem/

To vypadá úžasně, Vierko😋určitě vyzkouším!

Ukázat další komentáře

Vyzkoušejte také

Nožičky z hlívy v omáčce citronette

Někdy se poštěstí a sežene se hlíva, která má silnější nožičky, které jdou krájet na plátky. Hned jsem toho využila a připravila tuto rychlovku, která nás ...

Řecká Gemista (plněná zelenina)

V tomto původně řeckém receptu je možné zužitkovat letní úrodu zeleniny. Název receptu gemista znamená v překladu z řečtiny plněný. Pro chuťovou autenticit...

Houbové kuličky

Pokud hledáte chutnou a zdravou alternativu k masovým kuličkám, pečené žampionové kuličky jsou ideální volbou. Tyto jednoduché kuličky mají příjemnou struk...

Teplý vánoční předkrm

Přestože brokolice Romanesco nepatří mezi tradiční česká vánoční jídla, určitě nikoho nezklame a na vánočním stole si najde své místo. Už jen proto, že jej...

Letni quinoa

Toto lehké lehké letní jídlo je další možností, jak využít úrodu cuket. Je lahodné, voní kořením a jeho příprava vám zabere jen pár minut.

Zosui – mléčná polévka bez laktózy

Zosui je japonská rýžová polévka, která zahřeje a potěší svou jemnou chutí. Je ideální pro chladnější dny nebo chvíle, kdy chcete lehké, zdravé jídlo, kter...