Domů > Zdravé recepty > Kondimenty

Italský podzimní salát

Uvařeno
bez lepku
bez sóji
bez vajec
sezóna podzim

Pokud hledáte osvěžující podzimní pokrm, tento salát je to pravé. Klasická italská kombinace nahořklé červené čekanky – radicchio rosso s hruškou. Pro milovníky italských receptů.

Ingredience
  • červené radicchio (salátová čekanka)
  • červené hlávkové zelí
  • mrkev
  • hruška
  • piniové oříšky
  • cibule
  • olivový olej
  • jablečný ocet
  • černý pepř
  • sůl
  • balzamikový krém (volitelné)

Udělat tak obrovskou změnu po 45 letech, co vařím, byla to pro mě velká výzva. Ale moc mě to bavilo, jídla mi moc chu...

Jak připravit podzimní salát po italsku

  1. Nakrájejte všechnu zeleninu a dejte do misky.
  2. Nakrájenou hrušku ponořte na chvíli do vody s citrónovou šťávou.
  3. Nasucho opražte piniové oříšky.
  4. Dejte všechno do mísy, osolte, pořádně opepřete, přidejte olivový olej a jablečný ocet. Promíchejte a povrch posypte piniovými oříšky.
  5. Ihned podávejte.
Hurá na Podzimní detox! 🍂
Společně přejdeme z letního lenošení na podzimní vitalitu! 💪 Provedu tě labyrintem zdravého jídelníčku. Vstup se brzy zavře, tak pojď dřív, než se proměníš v dýni! 🎃
Nechci být dýně, jdu do toho!

Praktické

  • Pokud máte vaše hrušky nebo bio, nemusíte je loupat.
  • Salát promíchejte těsně před podáváním, aby zůstal křupavý.
  • Použijte kvalitní olivový olej.

Obměna

  • Výborně se do salátu hodí také vlašské ořechy.

Děti

  • Větším dětem.
  • Pokrm obsahuje celé kusy ořechů.

PS: Vstup do Podzimního detoxu zavřeme rychleji než ledničku s čokoládou! 🍫

Rezervovali jsme vám místečko v naší 8týdenní oáze pohody, kde společně vykouzlíme postavu snů, pošleme stres na dovolenou a nastartujeme energii na plný plyn - prostě balíček sebelásky se vším všudy! 🌟 Beru to i s mašlí! →

Ráda bych ukázala lidem, že veganská strava není jednotvárná, nudná a chudá, jak si bohužel mnoho lidí myslí. Jídlo pro mě má být zdravé a ne jednotvárné, skoro nemocniční. Mé recepty jsou určeny pro ty, kterým vaření z kvalitních ingrediencí, přináší radost, pro ty, co se nebojí experimentovat a chtějí poznat nové chutě, pro ty, pro ty co si rádi u sporáku hrají, pro ty co nepotřebují zasytit jen žaludek, pro ty co si najdou čas pro sebe i svojí rodinu a nebojí se do vaření investovat trochu času. Jste připraveni opustit vaší komfortní zónu?

8 lidí už poděkovalo za článek.

Komentáře

To vypadá úžasně, Vierko😋určitě vyzkouším!

Ukázat další komentáře

Vyzkoušejte také

Nožičky z hlívy v omáčce citronette

Někdy se poštěstí a sežene se hlíva, která má silnější nožičky, které jdou krájet na plátky. Hned jsem toho využila a připravila tuto rychlovku, která nás ...

Řecká Gemista (plněná zelenina)

V tomto původně řeckém receptu je možné zužitkovat letní úrodu zeleniny. Název receptu gemista znamená v překladu z řečtiny plněný. Pro chuťovou autenticit...

Houbové kuličky

Pokud hledáte chutnou a zdravou alternativu k masovým kuličkám, pečené žampionové kuličky jsou ideální volbou. Tyto jednoduché kuličky mají příjemnou struk...

Teplý vánoční předkrm

Přestože brokolice Romanesco nepatří mezi tradiční česká vánoční jídla, určitě nikoho nezklame a na vánočním stole si najde své místo. Už jen proto, že jej...

Letni quinoa

Toto lehké lehké letní jídlo je další možností, jak využít úrodu cuket. Je lahodné, voní kořením a jeho příprava vám zabere jen pár minut.

Zosui – mléčná polévka bez laktózy

Zosui je japonská rýžová polévka, která zahřeje a potěší svou jemnou chutí. Je ideální pro chladnější dny nebo chvíle, kdy chcete lehké, zdravé jídlo, kter...