Domů > Zdravé recepty > Hlavní jídla > Zeleninová jídla

Italský těstovinový salát

Uvařeno
bez sóji
bez vajec
sezóna léto

Typicky letní recept na lahodný lehký salát, který vás v horku osvěží, ale i zasytí.

Ingredience
  • těstoviny farfalle
  • kulaté lilky
  • cuketa
  • cherry rajčata
  • černý pepř
  • červená cibule
  • česnek
  • extra panenský olivový olej
  • paprika
  • sušené oregáno
  • kapary
  • bazalka
  • čerstvá petrželka
  • sůl
  • slunečnicová semínka

S Hankou jsme v kontaktu díky online kurzům už od jara. Ráda čtu její veselé komentáře a tenhle jsem...

Jak připravit italský těstovinový salát

  1. Na suché pánvi opečte plátky cukety a lilku. Nechte je stranou.
  2. Zbytek zeleniny nakrájejte, jak je libo.
  3. Opražte slunečnicová semínka.
  4. Nakrájenou zeleninu dejte do velké mísy, přidejte opečený a nakrájený lilek a cukety.
  5. Do oleje, kterým salát ochucujete, prolisujte česnek.
  6. Těstoviny uvařte a ihned propláchněte studenou vodou.
  7. Do mísy přidejte těstoviny, ochuťte olejem, kapary, solí, čerstvě mletým pepřem, sušeným oreganem, posypte čerstvou petrželkou, lístky bazalky a slunečnicovými semínky.
Cukroví bez cukru?
Svatý Mikuláš by koukal, jak se dá mlsat zdravě! Naučte se triky na vánoční cukroví, které potěší i vašeho nutričního poradce.
Jak na to

Praktické

  • Těstoviny propláchněte pod proudem studené vody, aby se zastavil var.
  • Podávejte vychladlé nebo při pokojové teplotě.
  • Lilkovité zeleniny používáme jen v sezóně a jen pokud nemáme vážné zdravotní problémy.
  • Množství ingrediencí přizpůsobte počtu strávníků.
  • Pro bezlepkovou dietu použijte bezlepkové těstoviny (kukuřičné, rýžové…).

Obměna

  • Můžete použít jakékoliv těstoviny.
  • Zeleninu můžete obměnit dle chuti a sezóny.

Děti

  • Vhodné pro děti od 2 let, ale ubereme olej a sůl a vynecháme pepř.

PS: Přemýšlíte jak zlepšit postavu a své zdraví?

Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !

Ráda bych ukázala lidem, že veganská strava není jednotvárná, nudná a chudá, jak si bohužel mnoho lidí myslí. Jídlo pro mě má být zdravé a ne jednotvárné, skoro nemocniční. Mé recepty jsou určeny pro ty, kterým vaření z kvalitních ingrediencí, přináší radost, pro ty, co se nebojí experimentovat a chtějí poznat nové chutě, pro ty, pro ty co si rádi u sporáku hrají, pro ty co nepotřebují zasytit jen žaludek, pro ty co si najdou čas pro sebe i svojí rodinu a nebojí se do vaření investovat trochu času. Jste připraveni opustit vaší komfortní zónu?

41 lidí už poděkovalo za článek.

Komentáře

Kristýna
16. 8. 2024

Další recept od Viery, který musím co nejdřív zkusit :)))

Ukázat další komentáře

Vyzkoušejte také

Cuketové nudle v pikantní omáčce

Jednoduchý a pikantní recept z přerostlé cukety, která se na tento účel hodí perfektně.

Prasorizo – řecký pórek s rýží

Prasorizo je přirozeně veganské jídlo, které je syté a plné chuti. Tato řecká klasika je vyrobena z hrstky jednoduchých surovin a je z ní lehký a zdravý ob...

Ovesný porridge

Lehká a přesto sytá slaná kaše, do které se perfektně hodí cuketa nebo mladé žluté patizony.

Řecká Gemista (plněná zelenina)

V tomto původně řeckém receptu je možné zužitkovat letní úrodu zeleniny. Název receptu gemista znamená v překladu z řečtiny plněný. Pro chuťovou autenticit...

Pečené kuskusové kuličky s šafránem

Lahodné kuličky vonící šafránem a k tomu osvěžující dip. Tento letní recept je vhodný jako lehký oběd nebo večeře a jistě potěší každého strávníka.

Dušené zelí z jednoho hrnce

Rychlé, jednoduché a voňavé jídlo, skvělé k obilovinám, jehož příprava je snadná a téměř bez práce